Connect with us

Comunitat

Aprovada, no exempta de polèmica, la nova Llei turística de Balears

Aprovada, no exempta de polèmica, la nova Llei turística de Balears

El Govern la qualifica de “pionera, exportable a altres territoris i que per primera vegada té en compte els treballadors del sector”

El Parlament ha aprovat aquest dimarts la nova Llei turística de les Illes Balears. La decisió ha arribat després de molts de mesos polèmiques i debat entorn d’una norma que suposa una moratòria de 4 anys en la creació de noves places turístiques a l’arxipèlag.

Finalment, a Llei ha tirat endavant amb el suport parcial de Ciutadans i El Pi i amb el vot en contra de PP i VOX.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha arribat a dir que se sent orgullosa de la nova normativa aprovada, que ha qualificat de “pionera”. L’Executiu també considera que la norma és exportable a altres territoris i que per primera vegada té en compte els treballadors del sector, contempla beneficis per altres indústries com el sector primari i aposta per un decreixement turístic més a llarg termini que a curt.

El PP ja ha avançat que la derogarà si governa la pròxima legislatura.

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, no ha acudit al debat de la nova llei turística com a “gest” en considerar que la transició energètica hauria d’haver tingut un major pes en aquesta normativa.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència