Connect with us

Actualitat

El Pi presentarà mocions als ajuntaments perquè Balears quedi fora de la nova taxa als bitllets d’avió

El Pi presentarà mocions a tots els ajuntaments perquè les Balears quedin exonerades de la taxa als bitllets d'avió

Així ho ha decidit el Consell de batles i batlesses de la formació regionalista

El portaveu d’El Pi al Parlament, Josep Melià, ha reclamat compromís polític al Govern perquès les Illes Balears quedin exonerades de la taxa que encarirà els preus dels bitllets d’avió i vaixell que s’està tramitant en el Parlament Europeu i que s’espera que entri en vigor a partir de l’1 de gener de 2024.

Així mateix, Melià ha criticat a la presidenta la manca d’iniciativa per part del Govern de les Illes Balears en aquesta qüestió. “Canàries ja té un compromís públic de no afectació fins als 2030 amb els trajectes amb la península, això és l’únic que hi ha específic i concretat. Mentre que a les Balears no hi ha cap compromís polític. Necessitam una actuació contundent del Govern”.

La nova taxa s’està tramitant en el Parlament Europeu i es preveu que pugui entrar en vigor a partir de l’1 de gener de 2024

En aquest sentit, el portaveu ha demanat a la presidenta que pensa fer perquè les Illes Balears no es vegin afectades per aquest nou impost. “No és admissible que s’estigui tramitant una normativa que, ara per ara, no hi ha cap exoneració per les Illes Balears. Resulta evident que els territoris insulars haurien de tenir un tractament específic en l’aplicació d’aquestes mesures ateses les seves circumstàncies específiques”.

El Consell de batles i batlesses d’El Pi aprova presentar mocions a totes les institucions per reclamar que aquest impost no afecti les Illes Balears

La formació presentarà iniciatives en el Parlament, Consell i Ajuntaments per fer un front comú davant Europa perquè que no s’aprovin normes tributàries que provoquin un increment del preu dels bitllets d’avió i vaixell amb sortida o arribada als territoris insulars de la Unió Europea.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència