Connect with us

Opinió

Un pregó auster en paraules però carregat de simbolisme

Un pregó auster en paraules però carregat de simbolisme

Sergio Tejera, madrileny de naixement i manacorí d’adopció, va ser l’encarregat de donar el sus a les Fires i Festes de Primavera 2022; Va ser una elecció expressa del batle, Miquel Oliver

El pregó de les Fires i Festes d’ahir a la nit a Manacor no va ser un acte com ens té acostumats. Per primera vegada en molts d’anys, la música va ocupar més minuts que el temps que dedicaren el pregoner i el batle en les seves respectives intervencions a prova de minutatge.

Potser, la voluntat de Miquel Oliver era que les paraules no emboiressin les pinzellades de gestos simbòlics previstos amb tota la intencionalitat.

El pregoner d’aquest any va ser Sergio Tejera Parra, ‘Xen‘. Madrileny de naixement i manacorí d’adopció. Resideix des de fa relativament pocs anys en el municipi. Aquest fet va fer que la seva fesomia no els resultés molt familiar a la majoria dels ciutadans que assistiren al tradicional acte que suposa el sus a les Fires i Festes de primavera.

Va ser una elecció expressa del batle, Miquel Oliver, tal com ell mateix ha reconegut. Tot un gest polític carregat de simbolisme amb la voluntat d’agrair la capacitat d’integració social i cultural demostrada per un ciutadà de Madrid que ja exerceix plenament de manacorí.

En un perfecte català, Sergio Tejera va recordar la seva arribada a la ciutat i la seva integració ràpida amb el seu nou entorn. La seva parella i mare del seu únic fill és manacorina. En el seu parlament, va destacar que “d’allà on venc, totes aquestes festes i tradicions que teniu, o no existeixen o no tenen res a veure. El procés d’individualització que patim cada dia a Madrid és molt gran…”. Aquesta va ser, entre d’altres, una de les raons per les quals van decidir traslladar-se a viure a Manacor. “Al cap de pocs dies de la nostra arribada, vaig poder comprovar com la meva dona havia recuperat el somriure que va perdre durant un temps”, va explicar.

Va deixar clar, sense referir-s’hi expressament, que avui no canviaria per res del món la possibilitat de passejar-se tranquil·lament per la plaça de Ses Verdures o el Claustre del Convent, com fa habitualment, pel parc d’El Retiro de la capital espanyola.

Però al marge que el pregoner ens pogués detallar l’experiència personal que suposa deixar Madrid per traslladar-se a viure a Manacor, el que també desconeixien la majoria dels assistents a l’acte és que la seva elecció amagava més aspectes personals de certa rellevància, des del punt de vista gairebé anecdòtic.

Té un passat vinculat professionalment als mitjans de comunicació. Durant la seva estada a la capital espanyola va estar treballant a Telemadrid. Potser és degut a la tradició familiar amb els mitjans televisius. El seu germà David Tejera, va ser durant anys director i presentador de ‘La mañana en directo‘ a CNN+, i també l’última parella de Letizia Ortiz, abans que comencés la seva relació amb Felip de Borbó. Això vol dir que el nostre Sergio Tejera va ser durant un temps cunyat de l’actual reina d’Espanya. És aquí quan podem interpretar que el gest polític del batle de Manacor pren encara més significat. Ara és un dels nostres.

 

El que no sabia Sergio Tejera és que la seva elecció com a pregoner de les Fires i Festes del 2022 li concediren el privilegi testimonial, sense ser-ne conscient, de desbancar del pòdium al primer dels manacorins i a qui és ara mateix el seu patró. Va ser en el moment en què el batle li va fer entrega d’una rajola hidràulica amb l’escut de Manacor, elaborada expressament i amb un disseny que representa el caràcter del municipi.

La voluntat d’Oliver era que Rafel Nadal fos el primer a rebre aquest present municipal, després de convertir-se en el tenista masculí amb un major nombre de Grand Slam guanyats de la història.

El que no sabia Sergio Tejera és que la seva elecció com a pregoner de les Fires i Festes del 2022 li concediren el privilegi testimonial, sense ser-ne conscient, de desbancar del pòdium al primer dels manacorins i a qui és ara mateix el seu propi patró

La voluntat d’Oliver era que Rafel Nadal fos el primer a rebre aquest present municipal, després de convertir-se en el tenista masculí amb un major nombre de Grand Slam guanyats de la història. El Consistori confiava poder fer-ho en el transcurs d’una recepció oficial que fins avui encara no s’ha pogut ni celebrar ni concretar. El batle es va referir ahir a la nit a aquest fet sense anomenar en cap moment el nom de Rafel Nadal. El que sí que va dir Oliver és que confia que algun dia l’esportista decideixi acceptar la seva convidada.

Amb poques paraules: Rafel, què hem de fer?.

Pep J. Bauçà

Són tendència