Connect with us

Comunitat

El temps d’espera a Mallorca per a sotmetre’s a una valoració de discapacitat és de gairebé any i mig

El PP, que qualifica “d”inacceptable” la situació, plantejarà aquesta qüestió a la consellera de Serveis Socials , Fina Santiago, en el pròxim ple del Parlament

Si és un dels molts ciutadans que dur mesos o fins i tot anys esperant una valoració inicial o resolució final d’un expedient de discapacitat, continuï tirant de la paciència. Sàpiga que l’espera mitjana és d’un any i quatre mesos a Mallorca, de mig any a Eivissa i de prop de quatre mesos a Menorca.

El Partit Popular de Balears ha qualificat “d’inacceptable” aquesta situació i té intenció d’interrogar sobre aquesta qüestió a la consellera de Serveis Socials del Govern, Fina Santiago, en el pròxim ple del Parlament.

La diputada popular, Marga Durán, va sol·licitar per escrit informació sobre les llistes d’espera i resolució dels expedients de valoració de dependència en cadascuna de les illes i va obtenir recentment la resposta.

Segons reconeix el Govern en dita resposta, a Mallorca hi ha 1.356 persones pendents de valoració inicial i existeix una mitjana d’espera de 489 dies, es a dir, un any i quatre mesos. A Eivissa hi ha 306 persones en espera i el temps mitjà és de 176 dies, mig any; i a Menorca es comptabilitzen 61 persones i un temps d’espera de 117 dies, prop de quatre mesos.

“Volem saber com valora el Govern aquestes dades i què està fent per a tractar d’agilitar aquest procés”, ha explicat Duran.

Són tendència