Connect with us

Actualitat

Lloseta, primer municipi que decideix suspendre l’aplicació del nou cànon de residus

Es manté la vaga indefinida de recollida de residus a Capdepera

El Consistori va aprovar en l’últim Ple congelar temporalment la imposició tributària “a causa de la difícil situació econòmica que vivim arran de la inflació

L’Ajuntament de Lloseta, governat pel PP, és la primera administració municipal que ha decidit suspendre de manera temporal el nou cànon de residus que entrarà en vigor el pròxim 1 de juliol.

La decisió va ser aprovada en l’últim Ple celebrat aquest passat dimecres, i el text de la moció aprovada també es compromet a instar al Govern a suspendre de manera temporal el tribut sobre l’abocament i incineració de residus de les Illes Balears.

La mesura va ser justificada a conseqüència “de la difícil situació econòmica que vivim arran de la inflació”.

La portaveu del grup municipal popular, Xesca Ramis, ho va justificar dient que “ara que tot puja, no és el moment d’aplicar nous imposts”.

“Armengol i Cladera han d’escoltar als ajuntaments perquè, fins i tot, batles del seu mateix color polític ho estan demanant”, va afegir Ramis.

La mesura va ser aprovada en l’últim Consell de Govern i el decret preveu establir un cànon sobre l’abocament i la incineració de residus. Està previst que es comenci a aplicar a partir de l’1 de juliol, amb una tarifa d’entre un i quatre euros per tona.

Són tendència