Connect with us

Actualitat

Llucmajor disposarà de la primera de les cinc noves plantes de compostatge projectades a Mallorca

Llucmajor disposarà de la primera de les cinc noves plantes de compostatge projectades a Mallorca

El projecte suposarà una inversió de 34 milions d’euros i s’hi tractarà la matèria orgànica de tots els municipis del Migjorn

La planta de compostatge projectada a Llucmajor serà la primera que entrarà en servei de les cinc projectades a diferents indrets de Mallorca. Així ho han assegurat aquest dijous, la pròpia presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, que han visitat el municipi.

La trobada ha servit per explicar als responsables polítics municipals els avanços del projecte previst. La trobada s’ha produït la mateixa setmana en què el Govern, a petició de l’ens insular, declares el projecte de construcció de la planta de compostatge de Llucmajor com a projecte estratègic, que també compta amb la declaració d’interès general per part de la institució insular, que facilita la tramitació i execució d’aquesta infraestructura pública de gestió i tractament de residus i escurçarà dos anys la seva posada en marxa.

“Serà la primera planta de compostatge que construirem i ja tenim molta feina avançada perquè sigui una realitat en els pròxims anys”, ha expressat la presidenta Cladera, que ha agraït l’esforç de l’ajuntament de Llucmajor en matèria de recollida selectiva, un dels municipis on es generen més residus orgànics i on es preveu un major increment de la recollida d’aquesta matèria en els pròxims anys. “Hem avançat molt des de la primera vegada que vàrem parlar de construir la planta i això és resultat del nostre pla per gestionar tota la matèria orgànica generada a Mallorca i a l’oportunitat de finançar-ho amb fons europeus. Serà una planta per a tota la comarca però se’n beneficiarà sobretot Llucmajor, no només per proximitat, sinó perquè ajudarà a augmentar la recollida selectiva i estalviar costos” ha apuntat.

S’ubicarà a la carretera de s’Aranjassa, en uns terrenys privats que s’hauran d’expropiar prop de la planta de Mac Insular

Entre els avantatges que suposa el projecte de la nova planta de compostatge, la consellera Ribot ha destacat que la planta matèria orgànica, «millorarà de forma significativa la sostenibilitat del municipi i suposarà un gran estalvi econòmic en el servei de recollida municipal, a més d’ajudar mediambientalment per a la reducció d’emissions en el transport dels bioresidus. Alhora és una molt bona oportunitat pel municipi de Llucmajor per diversificar el seu model econòmic i enfortir el sector primari», ha afegit la consellera Ribot.

Per la seva banda, el batle de Llucmajor, ha apuntat que “rebem positivament aquest projecte, la primera d’altres plantes, i coincidim amb el Consell i per això hem treballat per sensibilitzar a la ciutadania en què el camí a seguir és reduir residus, apostant com ja hem fet per la recollida selectiva, el reciclatge i la reutilització”.

La nova planta de compostatge, s’ubicarà a la carretera de s’Aranjassa, en uns terrenys privats que s’hauran d’expropiar prop de la planta de Mac Insular, i té un pressupost de 34 milions d’euros. Compta amb finançament de fons europeus i disposarà de tecnologia avançada per assegurar tant un funcionament òptim com per garantir una excel·lent qualitat del compost orgànic que produeixi.

Són tendència