Connect with us

Actualitat

Els veïnats de Manacor van endarrer de poder consumir aigua potable

Els ciutadans de Manacor van endarrer de poder consumir aigua potable

La forta demanda ciutadana provocada per la primera font de subministrament situada devora la planta potabilitzadora, ha fet necessari instal·lat un segon surtidor

El nombre d’usuaris de la primera font d’aigua potable instal·lada fa uns mesos per l’empresa municipal SAM no ha aturat de créixer, fins al punt que es formen cues de persones que s’abasteixen de l’aigua potable de la planta potabilitzadora. Amb l’objectiu de millorar el servei a la ciutadania, l’empresa de serveis municipal s’ha vist en la necessitat d’habilitar un segon surtidor devora l’actual.

Segons les estimacions de la SAM, durant les hores de màxima afluència d’usuaris s’omplen una mitjana de 30 barrals de 8 litres d’aigua cada hora. Això significa un important estalvi econòmic per a les persones usuàries, així com en la producció de residus.

«Un dels motius de la gran demanda és la bona qualitat d’aquesta aigua, tant sanitàriament com de característiques organolèptiques, tal com manifesta la bona acollida pels usuaris», ha declarat la presidenta de la SAM, Cristina Capó. L’aigua de la potabilitzadora pilot passa per diferents filtres que redueixen la càrrega de nitrats, així com de minerals entre els quals s’hi troba la calç.

L’aigua obtinguda amb aquest procés presenta una composició mineral semblant a les aigües minerals que es poden comprar a qualsevol establiment.

Les dues fonts estan obertes de 8 h a 20 h, coincidint amb l’horari de funcionament de la potabilitzadora, que proporciona en aquest període fins a 24 metres cúbics d’aigua potable per hora.

Són tendència