Connect with us

Vist a les xarxes

Milions de nins i nines de tot el món haurien estat víctimes d’espionatge durant la pandèmia

Milions de nins i nines de tot el món haurien estat víctimes d'espionatge mentre feien classes en línia durant la pandèmia

Això és el que assegura un estudi d’Human Rights Watch

Definitivament els assumptes relacionats amb la privadesa de les persones, i fins i tot en el cas dels menors, sembla ser un assumpte de l’altre segle. En aquestes últimes hores, hem sabut que milions de nins i nines a escala mundial els haurien espiat mentre feien classes en línia durant la pandèmia.

És el que assegura un estudi d’Human Rights Watch, que assenyala que 146 aplicacions i webs utilitzats amb finalitats educatives en 49 països podrien haver violat la privacitat dels menors obtenint les seves dades personals per compartir-les després amb empreses publicitàries o tecnològiques.

Es dedicaven a recollir, entre d’altres, dades com la ubicació o l’historial i, en alguns casos, fins i tot s’haurien arribat a activar els micròfons i càmeres dels dispositius sense consentiment.

Amb aquesta informació, les empreses de publicitat podien crear anuncis específics per atraure més fàcilment els menors que utilitzen aquestes pàgines web.

L’estudi també apunta a un web del govern espanyol (Aprendo en Casa) i un altre de la junta d’Andalusia. A banda, assegura que fora de l’àmbit educatiu plataformes com Zoom, Google Meet o Microsoft Teams també haurien recollit dades dels usuaris sense permís.

Són tendència