Connect with us

Comunitat

Amnistia Internacional denúncia la baixa inversió del Govern en Atenció Primària

Augmenten els casos de nous contagis atesos en Atenció Primària

La xifra representa un 12%, lluny del 25% recomanat per l’Organització Mundial de la Salut ( OMS)

Amnistia Internacional denuncia que Balears inverteix en Atenció Primària gairebé un 12%, lluny del 25% recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), per a garantir la plena realització del dret a la Salut de la població. La despesa balear en salut està fins i tot per sota del creixement mitjà de l’Estat que se situa en el 14,7%.

Aquesta baixa inversió, denúncia Amnistia Internacional, ha provocat una deterioració de l’accessibilitat i qualitat de l’assistència sanitària, afectant especialment les persones amb rendes més baixes, amb malalties cròniques i de salut mental i persones majors.

L’entitat reclama de manera urgent i necessària que Balears, i la resta de comunitats autònomes, incrementin de manera progressiva la partida destinada a aquest nivell assistencial, però també al conjunt de Salut, i és que a les illes, a penes la inversió en Salut ha crescut a penes un 1% enfront del gairebé 10% d’increment a Catalunya. Amnistia Internacional considera que no hi ha una aposta decidida per a reforçar l’atenció primària malgrat que aquesta activitat s’hagi mostrat clau durant la pandèmia.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com