Connect with us

Comunitat

Amnistia Internacional denúncia la baixa inversió del Govern en Atenció Primària

Augmenten els casos de nous contagis atesos en Atenció Primària

La xifra representa un 12%, lluny del 25% recomanat per l’Organització Mundial de la Salut ( OMS)

Amnistia Internacional denuncia que Balears inverteix en Atenció Primària gairebé un 12%, lluny del 25% recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), per a garantir la plena realització del dret a la Salut de la població. La despesa balear en salut està fins i tot per sota del creixement mitjà de l’Estat que se situa en el 14,7%.

Aquesta baixa inversió, denúncia Amnistia Internacional, ha provocat una deterioració de l’accessibilitat i qualitat de l’assistència sanitària, afectant especialment les persones amb rendes més baixes, amb malalties cròniques i de salut mental i persones majors.

L’entitat reclama de manera urgent i necessària que Balears, i la resta de comunitats autònomes, incrementin de manera progressiva la partida destinada a aquest nivell assistencial, però també al conjunt de Salut, i és que a les illes, a penes la inversió en Salut ha crescut a penes un 1% enfront del gairebé 10% d’increment a Catalunya. Amnistia Internacional considera que no hi ha una aposta decidida per a reforçar l’atenció primària malgrat que aquesta activitat s’hagi mostrat clau durant la pandèmia.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència