Connect with us

Actualitat

Els ajuntaments rebran més doblers destinats a les persones majors en situació de dependència

La consellera Fina Santiago s’ha reunit amb els representants municipals per a tractar els nous convenis que s’estendran fins a 2024

La Conselleria d’Afers Socials i Esports s’ha reunit aquest dimecres amb els ajuntaments de les Illes Balears per tractar el marc general dels nous convenis de finançament de les places i serveis municipals dirigits a atendre les persones majors en situació de dependència i que suposaran una inversió de 40 milions d’euros en tres anys.

Són en concret, 619 places de centres d’estades diürnes i 314 places de residència municipals, amb un cost de 31,2 milions d’euros, que la Conselleria d’Afers Socials i Esports finança dins l’atenció a la dependència. Aquestes places formen part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. A més, es financen amb 8,7 milions d’euros un total de 478 mil hores de servei d’ajuda a domicili per a persones en situació de dependència.

Entre les novetats, cal destacar un augment del 12,5% del finançament de la hora que es presta de servei d’ajuda a domicili, passant de 17 a 19,3 euros. Així mateix, s’equipara el finançament dels dos serveis que preveu l’ajuda a domicili, com són l’atenció i cura personal (ajudar amb la higiene, vestir-se i desvertir-se…) i els serveis relacionats amb les necessitats de la llar (neteja puntuals, fer el llit, menjar i rentar la roba).

Transport

A partir de l’any 2023, els ajuntaments que ofereixen servei de transport als usuaris dels centres de dia rebran un extra de finançament per part de la Conselleria d’Afers Socials i Esports. En concret, aquesta partida finançada per la Conselleria serà de 12 mil euros anuals per centre.

A més, està prevista una convocatòria de subvenció específica dirigida als ajuntaments per l’adquisició de vehicles destinats al transport de persones usuàries dels centres d’estades diürnes.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència