Connect with us

Oci i Cultura

Els dies 11 i 12 de juny: Manacor es convertirà en la capital cultural literària dels territoris de parla catalana

Els dies 11 i 12 de juny: Manacor es convertirà en la capital cultural literària dels territoris de parla catalana

Amb motiu de la primera vila del llibre

Els propers dies 11 i 12 de juny Manacor serà la capital cultural literària dels territoris de parla catalana gràcies a la celebració a la ciutat de la primera vila del llibre. El comissari de l’esdeveniment és l’actor i gestor cultural Antoni Gomila, que ha preparat un ambiciós programa cultural amb més de setanta activitats per a tots els públics en només un dia i mig.

En el cicle En Diàleg les dones han pres el màxim protagonisme i tindrem a Manacor un ventall d’autores que van des de les sèniors més consagrades fins a les generacions més novelles. Noms com els de Maite Salord, Carme Riera i Empar Moliner es combinen al programa amb els d’Anna Manso, que celebra a Manacor els seus primers cinquanta títols de literatura infantil i juvenil; Marta Orriols, Mar Bosch i Marta Vives, amb el de les emergents Anna Gas, Pilar Codony o la manacorina Aina Fullana. Pel que fa a la poesia també cal destacar la presència a Manacor d’Antonina Canyelles i Odile Arqué.

El festival també comptarà amb altres convidats de luxe vinguts de fora de Mallorca: d’una banda Lluís Anton Baulenas participarà en un debat amb Sebastià Alzamora; l’il·lustrador Oriol Malet farà una conferència a l’espai dedicat al còmic i Jordi Coca vindrà a presentar el seu monumental treball sobre el teatre de William Shakespeare.

El programa d’actes  preveu més de setanta activitats en només un dia i mig

Com no podia ser d’una altra manera, els espectacles de caire teatral-poètic tindran una importància especial a la vila i serviran per retre un homenatge molt especial a figures manacorines imprescindibles. Així les coses, Maria Antònia Oliver tindrà un espai propi on a més a més a través del teatre Verbatim es podrà veure la reconstrucció d’una entrevista amb la creadora del mite de Montcarrà; l’espectacle Fam de Paraula i Terra ens acostarà a la figura de Miquel Àngel Riera, mentre que Gabriel Galmés serà la figura central de l’espectacle de cloenda que preparen Bàrbara Nicolau i el combo de vent de S’Escat. Així mateix dissabte vespre n’hi haurà un altre dedicat a Antònia Vicens i encara un espectacle central dedicat a poetes de tot el territori dirigit per Joan Miquel Artigues.

Una àmplia varietat de col·laboracions fan possible un programa on hi ha nombroses activitats familiars a l’entorn del món de les rondalles, tallers d’experimentació amb la llum fosca, o un espai perquè els més petits puguin gaudir de la lectura d’una forma relaxada. També cal destacar una activitat singular que uneix padrins i nets, la marató de lectura del corpus de fraseologia de Bàrbara Sagrera.

Presentacions de llibres, xerrades i tallers complementen la programació de Vila del Llibre de Manacor, que ocupa més d’una quinzena d’espais diferents, molts dels quals obriran i es transformaran en espais literaris improvisats.

Presentacions de llibres, xerrades i tallers complementen la programació de Vila del Llibre de Manacor, que ocupa més d’una quinzena d’espais diferents, molts dels quals obriran i es transformaran en espais literaris improvisats.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència