Connect with us

Actualitat

Llucmajor i Felanitx, entre altres municipis, acolliran la construcció de noves plantes de compostatge

Llucmajor i Felanitx, entre altres municipis, acolliran la construcció de noves plantes de compostatge

Setze entitats han signat aquest divendres el manifest «Tanca el cercle» promogut pel Consell de Mallorca

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, han presentat avui el manifest «Tanca el cercle»: el pla estratègic per transformar la matèria orgànica de l’illa en compost, gràcies a la construcció de plantes de compostatge, que ha rebut el suport de setze entitats de Mallorca. A l’acte, celebrat a la finca pública de Raixa, també hi ha assistit el director insular de Residus, Juan Carrasco.

Les setze entitats que han signat el manifest «Tanca el cercle» són: l’Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (PIMECO), la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Unió de Pagesos de Mallorca, l’Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA), Amics de la Terra, l’Associació de Productors i Productores d’Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA), els Petits Agricultors i Ramaders (UPA-AIA), Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears, Agromart Balear, Terranostra, Mercat Social, Federació de Mercats Permanents de Mallorca, Som Pagesos (Agroilla, AgroMallorca, Terracor i Es Merca), Fundació Deixalles i Rezero.

El manifest signat avui subratllat que “la matèria orgànica és la que té més capacitat transformadora”. “El pes del nostre sector dels serveis ens fa generar molta matèria orgànica, que és especialment útil per al camp mallorquí, que demanda grans quantitats a causa de les característiques del nostre sol. Aquest compost s’importa avui a un preu que supera els 70 euros la tona i que un cop les plantes estiguin en marxa es podrà comercialitzar a un preu públic de 3 euros la tona”, afegeix.

Al marge de la signatura d’aquest manifest, el Consell de Mallorca preveu en un futur la construcció de 5 plantes de compostatge (a Llucmajor, Santa Margalida, Marratxí, Calvià i Felanitx), ja que la de Son Reus deixarà de ser suficient. S’espera que estaran en funcionament l’any 2030.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com