Connect with us

Actualitat

El manacorí, Miquel Àngel Sureda, nou president de la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística

El manacorí, Miquel Àngel Sureda, nou president de la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística

Aquesta entitat va ser creada l’any 2007 amb la finalitat d’influir en les polítiques lingüístiques de la Unió Europea relatives al reconeixement de les llengües regionals i minoritàries

Miquel Àngel Sureda, secretari autonòmic d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, ha estat triat nou president. Sureda ha obtingut el 52 % del vots en l’Assemblea General que ha celebrat la Xarxa aquest dimecres a Brussel·les.

Sureda estarà al capdavant d’aquest organisme d’àmbit continental per determinar-ne les línies prioritàries i impulsar el pla d’acció de la Xarxa.

La Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD) va ser creada l’any 2007 amb la finalitat d’influir en les polítiques lingüístiques de la Unió Europea relatives al reconeixement de les llengües regionals i minoritàries i a la gestió de la diversitat lingüística en el context d’Europa. Les Illes Balears en són membre de ple dret des del 2017.

La Xarxa compta amb la participació d’alguns governs estatals de la Unió Europea, governs autònoms, associacions i entitats culturals que treballen en la promoció de la pluralitat lingüística, universitats i centres de recerca. Actualment hi són representades diverses llengües europees: català, occità, gaèlic escocès, gaèlic irlandès, basc, gallec, còrnic, bretó, frisó, gal·lès, macedònic, retromànic friülà, retromànic ladí, noruec, finès, suec i cors.

Nascut a Manacor, ha estat director insular d’Emergències del Consell de Mallorca i regidor de l’Ajuntament de Pollença.

A finals de l’any passat, va ser nomenat nou titular de la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern.

Són tendència