Connect with us

Comunitat

Un estudi conclou que cada ciutadà de Balears va dipositar gairebé 24 kg de residus al contenidor groc en 2021

Un estudi conclou que cada ciutadà de Balears va dipositar l'any passat gairebé 24 kg de residus al contenidor groc

Els resultats s’han obtingut a través de les dades de participació ciutadana que han proporcionat 67 entitats locals

Un estudi realitzat a través de la col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient i Territori i Ecoembes conclou que, en 2021, la ciutadania de les Illes Balears va incrementar un 8% el reciclatge d’envasos. Els resultats s’han obtingut a través de les dades de participació ciutadana que han proporcionat 67 entitats locals que presten aquest servei de recollida a l’arxipèlag.

Així, cada ciutadà balear va depositar 23,8 kg de residus als 6.779 contenidors grocs destinats als envasos domèstics de plàstic, metall i bric i a través dels sistemes de recollida de porta a porta. Aquesta quantitat s’ha incrementat un 53% en els darrers cinc anys.

Pel que respecta al reciclatge de paper i cartró, la xifra de reciclatge per capita ascendeix a 26,4 kg, el que suposa un 5,3% més que l’any anterior de depòsit d’aquesta tipologia de residus en els 6.674 contenidors blaus. Cal destacar que, en aquests contenidors, a més d’envasos domèstics, s’hi dipositen altres residus com el paper i el cartró comercials i les revistes.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, s’ha congratulat per les xifres de reciclatge d’enguany a Balears, «unes dades que demostren que la consciència ciutadana i de les administracions és cada vegada major», i ha agraït «la tasca d’informació i col·laboració de les entitats locals en el foment del reciclatge, ja que són les administracions amb un contacte més estret amb la ciutadania».

Per la seva banda, el gerent d’Ecoembes a les Illes Balears ha indicat que «aquestes dades demostren que el reciclatge en el contenidor groc i blau és un hàbit molt assentat a la societat balear». Balagué ha afegit que «cada vegada són més les persones que amb les seves accions quotidianes volen contribuir a la cura del medi ambient, no només reciclant els envasos sinó també reduint el seu ús i reutilitzant-los sempre que sigui possible».

En total, en 2021, es van entregar a instal·lacions recicladores homologades un total de 46.166 tones d’envasos domèstics pel seu posterior reciclatge, un 23% que l’any anterior.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com