Connect with us

Actualitat

Les reserves hídriques d’Artà i el Pla segueixen en prealerta

Les reserves hídriques d'Artà i el Pla segueixen en prealerta

Pel que fa a la resta d’Unitats de Demanda (UD), es troben dins l’escenari de normalitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen al 58% el mes d’abril, la mateixa xifra que el mes de març i que el mes d’abril de l’any passat. Per illes, amb excepció de Mallorca, totes incrementen el percentatge de reserves. Així, Formentera és l’illa que registra un augment més significatiu i passa d’un 48% a un 61%. Les precipitacions d’abril han permès que les reserves es mantinguin a Mallorca i Menorca i que augmentin a les Pitiüses.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), 8 estan dins l’escenari de normalitat i dues, la del Pla i la d’Artà, es mantenen en prealerta.

Les dades de l’AEMET indiquen que abril ha estat normal amb una mitjana de 42,2 l/m2 , enfront dels 43,5 l/m2 de mitjana històrica. Ha estat molt humit a Eivissa i Formentera: a Eivissa s’han acumulat 63,7 l/m2 en enfront de 33,3 l/m2. I a Formentera 56,5 l/m2 enfront de 20,9 l/m2. A Mallorca i Menorca ha estat normal: a Menorca les pluges han sumat 25,1 l/m2 en front de 38,6 l/m2 i a Mallorca 41,9 l/m2 enfront de 46,2 l/m2.

Pel que fa al percentatge de precipitació interanual a Balears està al 16% de la mitjana: a Mallorca 12%, a Menorca 19%, i a Pitiüses al 43%.

Són tendència