Connect with us

Actualitat

Manacor, Ariany, Artà i Felanitx disposaran de nous agents de la Policia Local abans de final d’any

Manacor, Ariany, Artà i Felanitx disposaran de nous agents de la Policia Local abans de final d'any

El Govern està formant en aquests moments a 61 policies locals funcionaris de carrera a Mallorca

La manca d’agents de la policia local són una de les grans necessitats que des de temps enrere han denunciat molts de municipis d’arreu de Mallorca. Aquesta situació es podria veure relativament atesa durant aquest 2022, tal com ha anunciat aquest dilluns la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, durant una visita a la 43 edició del curs de capacitació per a policies locals que es desenvolupa a les instal·lacions de l’Escola Balear d’administració pública.

En concret, el Govern està formant en aquests moments a 61 policies locals funcionaris de carrera a Mallorca. A aquests, es suma el curs per a policies interins, que estan cursant 35 aspirants. Si hi sumam els 30 aspirants que en poques setmanes acabaran una edició extraordinària descentralitzada del curs de capacitació per a policies locals, en resulten els 177 nous efectius que començaran a exercir enguany.

Es tracta de més de 800 hores de formació d’un curs que acabarà el mes de novembre i que és imprescindible per accedir a la categoria de Policia Local.

Segons Garrido, tot plegat ajudarà “a pal·liar la manca de policies locals que pateixen els municipis de les illes, a minvar la càrrega de feina dels efectius, derivada de les necessitats dels municipis petits per cobrir les places vacants, de les restriccions pressupostàries que limitaven la reposició d’efectius, de l’increment de la població en època estiuenca i de la problemàtica específica derivada de la crisi sanitària.; i a incrementar l’eficiència i l’eficàcia del servei públic i, d’aquesta manera, la seguretat i la satisfacció de la ciutadania”.

El curs inclou aspirants dels municipis de Manacor, Ariany, Artà i Felanitx, entre altres municipis del territori.

Són tendència