Connect with us

Actualitat

El Pi celebra a Algaida un acte en suport i defensa del sector de la caça

El Pi celebra a Algaida un acte en suport i defensa del sector de la caça

Trobada amb els representants de les Societats de Caçadors de Mallorca per reivindicar que les competències de caça són insulars i que correspon als territoris regular-ho

EL PI ha celebrat a Algaida una trobada amb representants de les Societats de Caçadors de Mallorca per reivindicar que les competències en matèria de caça són insulars i que no correspon a Madrid regular aquest àmbit.

 El passat 18 de febrer de 2022 el Consell de Ministres va aprovar l’avantprojecte de llei de protecció, drets i benestar dels animals. Una iniciativa legislativa que ha rebut una fortíssima contestació del món de la caça, ja que limita de manera dràstica aquesta activitat a través de l’acumulació d’exigències administratives i burocràtiques, l’obligatorietat d’esterilitzacions dels cans, les limitacions d’edat dels animals i redaccions molt obertes que poden donar lloc a interpretacions que facin inviable la caça.

Així ho ha explicat el president de la formació, Tolo Gili, que ha assenyalat que la nova norma “esgota la matèria, pel fet que la regula amb tal grau de detall que no deixa marge a les comunitats autònomes per establir una política pròpia en aquest àmbit”, i ha afegit que “la caça és una activitat amb una gran tradició a les Illes Balears, que al llarg del temps s’ha anat ordenant i planificant. La caça exercida de forma responsable pot ajudar al manteniment de la biodiversitat i donar continuïtat a una activitat molt arrelada que ajuda a mantenir les finques rústiques”.

En aquest mateix sentit, la vicepresidenta d’El Pi, Xisca Mora, ha assenyalat que “no hi ha ningú que estimi i valori més els seus animals que els pagesos i els caçadors. Òbviament que no els veuen com a mascotes en aquesta visió urbana que informa de manera clara l’avantprojecte de llei”.

Amb tot, Mora, considera que s’ha de defensar una caça compatible amb el medi ambient i amb la protecció dels animals, “però rebutjant mesures que en el fons impedeixen o fan molt difícil l’exercici d’activitats cinegètiques i que són mesures pensades a la contra de la caça. És a les Illes Balears qui correspon definir l’ordenació i les exigències de detall per a l’exercici de la caça”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència