Connect with us

Comunitat

El Pi exigeix més control en les fronteres davant el repunt de pasteres

Nova tongada de pasteres a la costa de Santanyí i Ses Salines

“La postura del govern de l’Estat amb relació amb el Sàhara no hauria de ser una excusa perquè no es compleixi la normativa d’estrangeria”, segons ha declarat, Josep Melià

El portaveu d’El PI, Josep Melià, ha reclamat més control en les fronteres després de les darreres declaracions de la delegada del govern espanyol que ha assegurat que aquest estiu hi haurà un increment del nombre de pasteres.

 En aquest mateix sentit, Melià ha declarat que la mateixa Aina Calvo ha reconegut que “hi ha una línia estable d’immigració il·legal d’Algèria cap a les Illes Balears, i, per tant, s’espera que aquest estiu s’incrementi considerablement el nombre de pasteres que arribaran a les nostres Illes”.

 Així mateix, el portaveu ha reclamat que es combati amb aquesta situació i es posin tots els mitjans per afrontar-ho. “Pel Pi no és acceptable que la política exterior erràtica amb relació al Sàhara provoqui que hi hagi dificultats per fer el que marca la llei d’estrangeria, que és el retorn immediat d’aquells immigrants arribats il·legalment al territori de la Unió Europea”.

 La Unió Europea ha de tenir una política comuna per lluitar contra les màfies que duen immigrants en condicions totalment inacceptables. No es pot acceptar que situacions absolutament il·legals es vagin consolidant sense cap tipus de reacció.

 

L’arribada de pasteres de forma il·legal primer de tot posa en risc la vida de les persones que fan el trajecte, en segon lloc, dona carta de naturalesa a màfies que fan negoci amb el patiment de les persones i, en tercer lloc, suposa una vulneració de l’ordenament jurídic dels països d’arribada que han de gestionar el retorn d’aquestes persones tot garantint-los mentre siguin en territori europeu unes condicions adequades.

 

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com