Connect with us

Comunitat

El Govern vol que els establiments turístics ofereixin com a mínim un 3% de producte local

L’executiu i representants del sector primari han compartit avui les novetats que podrà incorporar la llei turística

El Govern de les Illes Balears, representat per la presidenta, Francina Armengol; la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha mantingut una reunió amb una àmplia representació del sector primari de les Illes Balears durant la qual ha mostrat el seu compromís a fer que la futura llei turística obligui els establiments a oferir un percentatge mínim de producte d’origen balear.

La presidenta ha explicat aquesta i les altres esmenes destinades a afavorir el sector primari que s’estan negociant per introduir a la llei i que tenen el suport dels partits del pacte. La més rellevant és la inclusió d’un compromís per part del sector turístic que farà que, a partir de l’1 de juliol del 2023, tots els establiments tant d’hostaleria com de restauració hagin de garantir uns percentatges mínims de producte d’origen balear.

Negueruela ha destacat que aquesta llei “innovadora i moderna” està recorrent un “camí de consens amb molts sectors econòmics de les nostres Illes”.  “La nostra economia no pot ser circular si no incorporam el sector primari”, ha afegit el conseller de Turisme.

De la seva banda, de la Concha ha explicat que “des de la conselleria hem treballat en col·laboració amb el sector per incloure aquestes esmenes, que després traslladàrem al grup parlamentari d’Unides Podem i després varen ser registrades pels tres partits del Pacte”. “El turisme té un gran deute amb el sector primari, tant pel paisatge com pel producte local, i és indispensable que també contribueixi a la rendibilitat del sector”, ha afegit. Finalment, ha dit que “volem un consum de producte local abundant, cada cop més ecològic, perquè això també ajuda a combatre el canvi climàtic, i amb la incorporació de joves, que puguin viure dignament d’aquesta feina”.

De manera genèrica, els establiments turístics hauran d’assegurar un mínim del 3 % dels productes frescs agraris, ramaders i pesquers d’origen balear. Aquest percentatge passarà a ser del 4% en els establiments de 4 o 5 estrelles i del 5% en el cas dels agroturismes. En aquest percentatge, computa també qualsevol marca de qualitat, com les denominacions d’origen o altres segells, expedits per la Conselleria d’Agricultura.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com