Connect with us

Vist a les xarxes

Cinc recomanacions per evitar que t’espiïn el mòbil

Cinc recomanacions per evitar que t'espiïn el mòbil

Casos com el de Pegasus han posat en alerta a molts de ciutadans

La majoria d’atacs i aplicacions malicioses s’introdueixen dins el nostre telefon mòbil mitjançant accions que simulen situacions reals. Per aquesta raó, et facilitam un seguit de consells que hauries de posar en pràctica per mantenir el teu dispositiu segur.

1. Sospita de tot

Els virus acostumen a entrar a través de missatges i correus electrònics que es fan passar per una entitat de la teva confiança.

Has de sospitar de qualsevol missatge que et faci clicar a un enllaç o a un botó, especialment si t’avisa de suspensió d’un compte, del bloqueig d’una targeta, d’un pagament pendent, d’un premi que has guanyat o de qualsevol altra cosa que sembli un ganxo per fer-te picar. Si dubtes de qualsevol missatge que hagis rebut, esborra’l directament.

2. No connectis mai res a un USB públic

Als espais públics cada vegada és més habitual trobar-hi punts de càrrega USB que teòricament ens han de facilitar la vida i ens han d’ajudar a no quedar-nos sense bateria al mòbil.
Però aquests connectors es poden convertir en un perill per a la nostra intimitat, ja que no sabem qui ha pogut manipular abans aquesta connexió per robar-nos dades i tota classe d’informació.

3. No descarreguis cap aplicació innecessària al teu telèfon mòbil

No instal·lis cap aplicació que no sigui estrictament necessària o que provingui d’una plataforma amb reputació a internet.

4. El mòbil i les apps sempre han d’estar actualitzades

Sempre que el mòbil et digui que hi ha una actualització del sistema operatiu disponible, fes-li cas i instal·la-la. I amb les aplicacions que hi tenguis, també. És una de les claus per tal d’evitar intrusos

5. Fes servir un antivirus potent

Igual que amb els ordinadors, hi ha antivirus que tenen una versió gratuïta i una de pagament, que afegeix complements i utilitats per fer la protecció més completa. Si la teva poca suspicàcia, la teva escassa prudència i la teva curiositat et converteixen en un blanc perfecte per a les intrusions, fes servir un antivirus com Panda, Avast, Kaspersky o Bitdefender.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència