Connect with us

Comunitat

L’Estat es compromet a traspassar les competències de gestió del litoral després de l’estiu

La platja de la Costa dels Pins ja disposa de wi-fi gratuït

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mantingut aquest dijous una reunió al Consolat de Mar amb la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mantingut aquest dijous al Consolat de Mar una reunió amb la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, durant la qual la ministra ha mostrat el compromís del govern de l’Estat de traspassar les competències de gestió del litoral durant el pròxim semestre. Així mateix, la presidenta i la ministra han compartit els avanços fets entre les dues institucions amb relació a altres temes relatius a la cogovernança i el lideratge de les Illes Balears en qüestions com la gestió dels fons europeus i la creació d’ocupació de qualitat.

Armengol ha destacat que gràcies al “treball conjunt” i al compromís de la ciutadania, les Illes Balears han aconseguit disminuir la taxa d’atur fins a arribar al 7 %, mentre que a l’Estat és del 13%. S’ha creat feina i, a més, es tracta de treball de qualitat: “Hem romput la teoria que per sortir de les crisis se’n surt amb creació de treball precari, ja que nosaltres ho hem fet creant feina de qualitat”, ha dit la presidenta, tot recordant que gràcies a la reforma laboral 8 de cada 10 nous contractes a les Illes durant el mes d’abril han estat indefinits i l’efecte que això té amb la gent jove. Pel que fa als fons europeus, la presidenta ha indicat que serviran per obtenir “un model econòmic més diversificat, més just i més redistributiu”.

La ministra Rodríguez ha posat les Balears com a exemple per als altres territoris, ja que és “la locomotora que impulsa el creixement econòmic del país”, a més de ser “la primera i la millor en la gestió dels fons europeus”.

Durant la reunió també s’han tractat altres temes, com l’acord amb els sindicats per reclamar al govern espanyol mesures per millorar les condicions dels funcionaris de l’Administració General de l’Estat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència