Connect with us

Actualitat

Lliurades les restes d’Antoni Company Oliver a la seva família

Lliurades les restes d'Antoni Company Oliver a la seva família

Assassinat el 1937, va poder ser localitzat el febrer de 2021 a la fossa número 12 del cementiri de Porreres

Natural de Llucmajor. Era sabater i encarregat de la cooperativa La Hormiga. Estava casat i tenia una filla, na Jerònia. El 15 de febrer de 1937 va ser detingut, mentre treballava a la fàbrica, per un grup de falangistes de Llucmajor, que el varen conduir a la Creu de Porreres on va ser assassinat.

La seva família va ser una de les que va rebre el 29 d’octubre de 2021 el certificat de víctimes del franquisme que va lliurar el Govern a 124 famílies de persones assassinades a les Illes Balears.

Aquest divendres les restes d’Antoni Company Oliver varen ser lliurades a la seva família, en un acte íntim celebrat en privat per petició expressa dels familiars.

Les restes del llucmajorer, assassinat al 1937 a la Creu de Porreres, van ser localitzades al febrer de 2021 a la fossa número 12 del cementiri municipal, afectada per un sòcol de formigó construït per a suportar el pes dels nínxols. La seva recuperació va ser possible gràcies als treballs que va dur a terme l’equip tècnic de la Sociedad de Ciencias Aranzadi, dins la segona fase d’excavacions i exhumacions de les fosses del cementiri municipal de Porreres, inclosa en el II Pla de Fosses del Govern de les Illes Balears.

Segons l’informe d’identificació biològica realitzat pel laboratori BIOMICs de la Universitat del País Basc, i lliurat també aquest divendres a la seva família, la identificació s’ha realitzat a través d’una mostra òssia de les restes que ha estat comparada amb una mostra d’ADN d’una familiar directa, donant com a resultat una identificació positiva.

La seva identificació, confirmada el mes de gener passat, es suma a les de Miquel Pasqual Quetglas, Bartolomé Matas Alemany i Jordi Colom Estarellas, localitzats a la fossa número 11 de Porreres i identificats al octubre de 2021.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència