Connect with us

Actualitat

Tal dia com avui, fa 25 anys que va ser inaugurat l’Hospital de Manacor

Tal dia com avui, fa 25 anys que va ser inaugurat l'Hospital de Manacor

Era el 28 d’abril de 1997 quan el reivindicat centre sanitari del Llevant entrava en servei

L’Hospital de Manacor, que avui compleix 25 d’existència, va ser inaugurat per aleshores president del Govern, Jaume Matas. A l’acte també hi va assistir el ministre de Sanitat de l’època, Romay Beccaria i un joveníssim Alberto Nuñez Feijóo, en aquell moment director general del desaparegut INSALUD i cap de l’oposició.

Després de molts d’anys de protestes i reivindicacions, el nou centre sanitari del Llevant era una realitat. Enrere quedaven mobilitzacions i manifestacions històriques demanant la seva construcció. El batle de Manacor, en aquell moment, era el ja desaparegut, Gabriel Bosch. Hi assistiren la totalitat de batles dels municipis de l’àrea d’influència sanitària. L’acte inaugural també va comptar amb la participació del recordat bisbe de Mallorca, en aquell moment, Teodor Úbeda.

Actualment, l’hospital comarcal de Manacor dona cobertura a 152.000 usuaris de la comarca. Ara celebra les noces de plata el mateix any en què començaran les feines per ampliar-lo el doble de gran que ara.

“El 25è aniversari arriba després de dos anys d’un intens desgast en què l’Hospital de Manacor ha estat a l’altura de les circumstàncies”

L’Ajuntament de Manacor ha volgut felicitar els treballadors i treballadores de l’Hospital de Manacor amb motiu de la seva posada en funcionament, el 28 d’abril de 1997, després d’anys de reivindicacions. El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha agraït a la gerent, Catalina Vadell, i a tot el personal que hi ha fet feina al llarg d’aquests anys el seu «compromís amb el servei públic». «El 25è aniversari arriba després de dos anys d’un intens desgast en què l’Hospital de Manacor ha estat a l’altura de les circumstàncies oferint el millor que té: la dedicació, constància i professionalitat dels seus treballadors i treballadores. L’actiu més important que té l’Hospital de Manacor és la gent que hi fa feina», ha declarat el batle de Manacor.

L’Hospital de Manacor obrí les portes l’any 1997 per donar servei a una població estimada de 108.500 persones que avui s’ha incrementat en una xifra estimada de prop de 140.000 persones.

Són tendència