Connect with us

Actualitat

El dilema de molts de municipis a l’hora d’escollir els dies festius del 2023

El dilema de molts de municipis a l'hora d'escollir els dies festius del 2023

En el cas concret de Manacor, el Consistori haurà de triar entre Sant Antoni ,Sant Jaume i la Segona Festa de Nadal

El darrer Consell de Govern va decidir el calendari dels 12 dies festius per al 2023 a Balears. Per primera vegada, el 26 de desembre de l’any en qüestió, segona festa de Nadal, va quedar fora dels dies seleccionats i, per tant, a escala autonòmica serà dia laborable. La situació ve donada perquè el Govern només podia aprovar 12 festivitats i va decidir deixar en mans dels ajuntaments l’elecció de decidir si la segona festa de Nadal es mantindria com a festiu o no. Els Consistoris poden escollir dos dies festius a l’any. Aquest fet ha obert un vertader dilema en molts de municipis del territori, ja que en la majoria dels casos solen decidir que les festes tradicionals municipals siguin declarades festa a l’àmbit local.

En el cas concret de Manacor, el govern municipal haurà de triar entre Sant Antoni (festa grossa per excel·lència del municipi), Sant Jaume ( festivitat del patró) o en aquest cas la Segona Festa de Nadal.

El regidor de l’Ajuntament de Manacor, Sebastià Llodrà, s’ha manifestat en aquest sentit a les xarxes socials. Ha culpat al govern espanyol i al Govern de les Illes d’encomanar-se a les administracions municipals “a l’hora de treure les castanyes del foc”. També considera que la segona festa de Nadal “hauria de venir de sèrie”.

Són tendència