Connect with us

Actualitat

Manacor habilita 50 noves places d’aparcament d’alta rotació al centre de la ciutat

Manacor habilita 50 noves places d'aparcament d'alta rotació al centre de la ciutat

La mesura ha estat presentada aquest dimarts i pretén “afavorir el comerç local i consolidar la ZPR“, segons han explicat el batle Oliver i el delegat de Mobilitat, Sebastià Llodrà

“La valoració de la ZPR ha estat espectacular”, segons ha destacat aquest dimarts en roda de premsa, el batle Miquel Oliver. “La mesura ha tranquil·litzat el centre urbà de la ciutat. Aquesta és la valoració que fan els ciutadans, els usuaris i els mateixos comerciants”, ha ressaltat Oliver.

Una valoració que ha fet el govern municipal quan es compleix un any de l’entrada en servei que prioritza el trànsit dels vianants als vehicles de motor i que ha servit per incorporar novetats que han estat donades a conèixer avui mateix. S’han incorporat fins a 50 noves places denominades d’alta rotació comercial i que ja es poden començar a veure delimitades amb color magenta.

Els operaris municipals han iniciat les tasques de senyalització als carrers de l’Amargura, plaça del Rector Rubí, carrer del Rector Caldentey, la plaça de l’Arquitecte Bennàssar, el carrer Olesa, el carrer del Príncep i la plaça Constitució (plaça de Ses Verdures).

“La mesura ha tranquil·litzat el centre urbà de la ciutat. Aquesta és la valoració que fan els ciutadans, els usuaris i els mateixos comerciants”, ha ressaltat el batle

La zona d’alta rotació comercial funcionarà amb una tarifa de 0,10 cèntims d’euro l’hora per als vehicles que hi estacionin, amb un màxim d’estacionament de 60 minuts durant l’horari comercial. Es tracta d’una quantitat molt baixa i d’un temps limitat que tenen per objectiu evitar que un mateix vehicle vagi ampliant el temps d’estada a un mateix aparcament i que faciliti trobar un lloc on estacionar. La mesura ha estat explicada i consensuada amb els comerciants del centre de Manacor, han explicat el batle i el delegat de Medi Ambient i Mobilitat. La mesura pretén afavorir el comerç local del centre de la ciutat, han detallat els responsables polítics.

Fora de l’horari comercial només es permetrà l’estacionament a aquestes places marcades amb el color magenta identificatiu de la ZPR als residents al centre de la ciutat.

Avui també s’ha donat a conèixer la nova aplicació que ha dissenyat i impulsat l’Ajuntament de Manacor per facilitar les sol·licituds d’autoritzacions puntuals d’accés als carrers que formen part de la Zona de Prioritat per a Residents.

La nova app és gratuïta i està disponible a les plataformes de descàrrega d’Android i IOS.

Les zones delimitades com a ZPR estableixen que només poden circular-hi els residents i els vehicles autoritzats, prioritzant el pas de vianants i vehicles de mobilitat personal i una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora.

El delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, ha recordat que la ZPR no és un marc fix, sinó que es podrà anar adaptant en funció de les necessitats que detectem», per això el carrer Nou es converteix també ara en un vial d’accés lliure, en tant que és la continuació natural del vial lliure del carrer de Muntaner fins a l’avinguda del Torrent. «Es tracta d’un canvi que, entre altres coses, cerca donar seguretat als alumnes del col·legi Sant Francesc de Manacor ubicat al carrer Major», ha explicat el batle Oliver.

Pel que fa a l’entrada en servei de càmeres de vigilància que controlin l’accés al centre únicament d’aquells vehicles autoritzats, el batle ha manifestat que confia que puguin estar instal·lades abans de final d’any, sense destacar que la mesura es pugui fer efectiva abans que acabin els mesos d’estiu.

El batle de Miquel Oliver, i el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrá, durant la convocatòria de premsa celebrada aquest migdia a la plaça Rector Rubí de Manacor.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com