Connect with us

Comunitat

Cau en dilluns: La segona festa de Nadal serà laborable

Podrem celebrar les festes de Nadal amb normalitat?

L’Executiu ha decidit que siguin els respectius ajuntaments els que decideixin si volen mantenir-lo com a festiu

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns el calendari dels 12 dies festius per al 2023 a Balears, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. El portaveu autonòmic Iago Negueruela ha precisat que el 26 desembre, segona festa de Nadal, serà laborable ja que el Govern només ha d’aprovar 12 dies, i ha deixat en mans dels ajuntaments l’elecció de la segona festa de Nadal a les illes, atès que els consistoris tenen la disponibilitat d’escollir dos dies festius.

El calendari de dies festius per al proper any el conformen el 6 de gener, Epifania del Senyor; el divendres 1 de març, Dia de les Illes Balears; el dimecres 6 d’abril, Dijous Sant; i el 7 d’abril, Divendres Sant, ha explicat Negueruela en roda de premsa.

També han fixat el 10 d’abril, Dilluns de Pasqua; la Festa del Treball l’1 de maig; el 15 d’agost, Assumpció de la Verge; el 12 d’octubre, Festa Nacional; l’1 de novembre, Dia de Tots Sants; el 6 i 8 de desembre, Dia de la Constitució i Immaculada Concepció; així com el 25 de desembre, Dia de Nadal, que cau dilluns.

Negueruela també ha recordat que aquest calendari compta amb la conformitat prèvia de la Mesa Social Tripartita de les illes, constituïda pel Govern, les patronals i els sindicats.

Són tendència