Connect with us

Oci i Cultura

Marta Barceló, Antoni Nomen i Joan Deusa, guanyadors dels premis de teatre, poesia i narrativa de Santanyí 2022

Marta Barceló, Antoni Nomen i Joan Deusa, guanyadors dels premis de teatre, poesia i narrativa de Santanyí 2022

Enguany, el nombre d’obres presentades ha arribat a 126 entre els tres guardons

El Teatre Principal de Santanyí ha recuperat aquest cap de setmana un dels actes més importants i esperats del calendari cultural del municipi: el lliurament dels premis literaris. Enguany s’ha sumat una nova categoria al certamen, i a les de poesia i narrativa, s’hi afegeix la de teatre, que ha estat convocada enguany per primera vegada.

Així, la XXXVII edició del Premi Bernat Vidal i Tomàs ha estat pel recull de poemes d’Antoni Nomen, titulat Esquerpes o Bucòliques. El guanyador de la cinquena edició del Premi Antoni Vidal Ferrando de Narrativa ha sigut per la novel·la El bosc de la vampira de Joan Deusa. I en la primera convocatòria del Premi de Teatre Vila de Santanyí ha sigut per Marta Barceló, amb l’obra titulada Zona Inundable. El guanyador del premi de poesia, Antoni Nomen no va poder ser a l’acte de lliurament celebrat ahir al Teatre Principal de Santanyí, però sí que va enviar un sentit vídeo d’agraïment.

Enguany, el nombre d’obres presentades ha arribat a 126 entre els tres guardons. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí va rebre 53 manuscrits per al Bernat Vidal i Tomàs, 33 per a l’Antoni Vidal Ferrando, i per al premi que s’estrena enguany, el de la modalitat de teatre, va rebre 40 textos.

La regidora de Cultura, Ricarda Vicens ha destacat la participació en els premis, així com la qualitat de les obres. També ha volgut deixar constància de l’esforç que fa l’Ajuntament de Santanyí, “haver rebut tantes obres ens dona a entendre que Santanyí té estirada pels creadors, i això ens omple d’alegria.

Per la seva banda, la batlessa de Santanyí, Maria Pons, tancar l’acte de lliurament donant l’enhorabona als guanyadors, agraint la participació de tants de candidats, i també donant les gràcies a tots els qui contribueixen al fet que els premis siguin una realitat, i a tots els qui mantenen viva la vida cultural del municipi.

La dotació econòmica del Premi Antoni Vidal Ferrando de narrativa és de 5.000 €, més la publicació de l’obra; el Premi Bernat Vidal i Tomàs de poesia suposarà 3.500 € per al guanyador, i també la publicació del treball premiat. I de la mateixa manera, el Premi de Teatre Vila de Santanyí també estarà dotat 3.500 €, i la publicació de l’obra.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència