Connect with us

Actualitat

Exigeixen una solució definitiva a les pèrdues d’aigua al dipòsit municipal de Felanitx

Exigeixen una solució definitiva a les pèrdues d'aigua al dipòsit municipal de Felanitx

El Bloc també denuncia que “les darreres analítiques sobre els valors de nitrats posen de manifest que es troben per damunt del permès legalment

En el transcurs del darrer ple municipal celebrat per l’Ajuntament de Felanitx, el portaveu del Bloc, Miquel Lluís Mestre va insistir a demanar una solució definitiva a les pèrdues d’aigua que sofreix el dipòsit municipal. Segons va exposar el representant polític, “ara, a més, s’ha d’afegir que en les darreres analítiques d’aigua els valors de nitrats es troben per damunt del permès legalment, en concret en 55.7 mg per litre quan el màxim són 50 mg/l”.

Segons Mestre, “en aquestes circumstàncies l’Ajuntament està obligat per llei a informar a la població que l’aigua no és apta per al consum humà, a més d’emprendre les mesures necessàries per reduir els nivells de nitrat. Avui en dia no s’està fent ni una cosa ni l’altra”, va retreure al govern municipal.

En opinió del representant del Bloc, “segons ens havia manifestat el regidor delegat d’aigües, Joan Aznar, el govern municipal esperava que els nivells de nitrats es reduïssin per si mateixos; però el fet és que ara com ara es mantenen tot i que encara no ha començat la temporada de màxima extracció i consum d’aigua”.

El grup a l’oposició reclama que s’abordi d’una vegada per totes la problemàtica de l’aigua en el municipi i es connecti el pou del Collet, “l’únic amb valors de nitrats acceptables, amb el dipòsit d’aigua municipal com s’ha anunciat en diverses sessions plenàries”.

El Bloc va aprofitar per demanar que es posi remei a les esquerdes que presenta el dipòsit municipal que “a més de perdre aigua poden ser una font de contaminació”.

En paraules de Mestre, “el govern municipal ha de prendre consciència del repte climàtic i emprendre mesures per a garantir la continuïtat en el subministrament d’aigua potable i millorar-ne la qualitat”.

També recorden que l’any passat, el govern municipal va rebutjar no donar suport a una moció del Bloc que proposava estudiar la construcció d’una desnitrificadora en el municipi.

Són tendència