Connect with us

Actualitat

El Govern s’oposa a fer una contractació individualitzada per cada un dels nou centres de salut

Els centres d'atenció primària de Mallorca es converteixen en nous punts de vacunació

El Tribunal Administratiu Central va anul·lar la licitació en bloc dels nou centres sanitaris per no ajustar-se al que marca la normativa de contractes

Els partits que donen suport al Govern han votat en contra d’una proposició no de llei d’El PI que instava a l’executiu a fer una contractació individual per cada un dels nous centres de salut projectats pel Govern.

Així mateix, tot i l’anul·lació de la licitació per part del Tribunal Administratiu Central per no justificar la licitació en bloc i no ajustar-se al que marca la normativa de contractes, “el PSOE, Més per Mallorca i Podemos han votat en contra de la iniciativa”, ha lamentat la formació regionalista. Dels nou centres de salut el Govern en licitarà quatre de forma individual i cinc en bloc.

En els darrers mesos El Pi ha presentat diverses iniciatives i preguntes parlamentàries perquè el Govern rectifiques. La diputada de la formació, Lina Pons, ha assegurat que d’acord amb la legalitat vigent les administracions públiques “han de procurar realitzar la contractació per lots per així afavorir que el màxim d’empreses puguin participar en la licitació i han de procurar garantir que els subcontractistes no hagin de patir abusos i endarreriments en el pagament de la feina efectuada dins el marc d’un contracte públic”.

Amb tot, Pons ha assenyalat que la licitació conjunta dels nou nous centres de salut “xoca frontalment amb l’esperit legal de la contractació per lots. El Govern ha rebut el rebuig i la crítica de les patronals empresarials de les Illes Balears que han denunciat que aquesta manera d’actuar”, i ha afegit que “no han rectificat, nosaltres el que demanàvem era que es fes una licitació individual per cada centre de salut i així beneficiar al màxim als empresaris i als treballadors de les Illes Balears per aconseguir un repartiment més equitatiu i més just dels recursos invertits”, ha conclòs.

Entre els nous edificis sanitaris que s’han d’adjudicar hi figuren el Centre de Salut Nuredduna (Artà), Centre de Salut Pollença, Unitat Bàsica de Salut Santa Margalida, Unitat Bàsica de Salut Consell (Consell), Unitat Bàsica de Salut Montuïri i Unitat Bàsica de Salut de Sant Joan.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com