Connect with us

Comunitat

Els hotelers no troben personal de cara a la pròxima temporada d’estiu

El Bloc per Felanitx es posiciona en contra del decret del Govern que permet ampliar els hotels un 15%

Els alts preus de l’habitatge a les Illes està desincentivant l’arribada de treballadors des de la Península

Els alts preus de l’habitatge a les Illes sembla haver desincentivat l’arribada de treballadors que, tradicionalment, es desplaçaven des de la Península per a treballar en el sector turístic durant els mesos d’estiu. Pel que sembla, el problema es fa extensiu també als establiments de restauració de les zones turístiques on han començat a notar les dificultats per a trobar personal.

La presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, en declaracions a Ser Balears, reconeixia que estan tenint molt problemes per a trobar mà d’obra, sobretot en les zones turístiques més allunyades dels nuclis urbans. Frontera també ha subratllat l’escassetat d’habitatges disponibles per a llogar en el territori, si bé de moment no s’han plantejat mesures per a combatre’l, més enllà que alguns establiments tinguin disponibilitat per a allotjar als treballadors.

Davant aquesta situació, els hotelers no descarten que en funció de l’evolució de la temporada i el nivell d’ocupació hi hagi hotels que hagin de reduir l’horari dels serveis que ofereixen als seus clients.

La falta de treballadors comença a notar-se també en el sector de la restauració. Sobretot en les zones turístiques.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència