Connect with us

Actualitat

Manacor decideix enguany avançar la posada en marxa del servei de platges

Manacor decideix enguany avançar la posada en marxa del servei de platges

Els espais de s’Illot, Cala Anguila, Cala Mendia, s’Estany d’en Mas, Domingos Grans, Domingos Petits i Cala Murada ja tenen instal·lades les gandules i els para-sols

L’Ajuntament de Manacor ha decidit enguany avançar gairebé un mes abans la posada en marxa del servei de platges davant la pròxima temporada turística. El Consistori gestionarà per segon any l’explotació i neteja de les nou platges urbanes del municipi a través de l’empresa municipal de serveis SAM. «Tradicionalment l’inici de l’explotació de les platges començava el primer de maig, però enguany l’Ajuntament ha volgut compassar l’inici del servei amb l’obertura dels hotels de la zona», ha explicat la presidenta de l’empresa municipal de serveis de Manacor, SAM. La SAM ha fet una calendarització de l’obertura dels hotels del municipi, pel que des d’aquesta Setmana Santa les platges ja compten amb servei, que s’anirà ampliant dins el mes d’abril i la previsió és que al maig ja estigui a ple funcionament. «Esperam que el servei funcioni al 100% a partir de l’1 de maig, així com esperam tenir una temporada el més normal possible», ha assegurat el vicepresident de la SAM, Sebastià Nadal.

D’aquesta manera, les platges de s’Illot, Cala Anguila, Cala Mendia, Estany d’en Mas, Domingos Grans, Domingos Petits i Cala Murada ja tenen instal·lades les gandules i els para-sols i tenen en marxa el servei. Pel que fa a Porto Cristo i Cala Antena, els serveis començaran a oferir-se el mes de maig. En total hi haurà 936 gandules i 449 para-sols distribuïts a les 9 platges.

Una de les principals novetats d’aquesta temporada turística és la instal·lació de banys públics a totes les platges, ja que fins ara les platges urbanes de Manacor no disposaven d’aquest servei. Així mateix, les platges també disposaran de més metres lineals de passarel·les: l’any passat es van adquirir 425 metres lineals i enguany se n’han adquirit 200 metres lineals més; per tant, les platges del municipi de Manacor disposaran de 625 metres lineals de passarel·les.

Una de les principals novetats d’aquesta temporada turística és la instal·lació de banys públics a totes les platges

La SAM compta enguany per primera vegada amb salvavides portàtils, que permetrà que el personal de la SAM pugui disposar d’aquests salvavides en cas que es produeixi alguna emergència en horari que no hi hagi el servei de vigilància i salvament, per poder donar suport a la situació.

La presidenta de la SAM, Cristina Capó i el vicepresident de l’empresa pública, Serbastià Nadal, han donat a conèixer les novetats del servei de platges.

Són tendència