Connect with us

Actualitat

Manacor dona per iniciades les obres de reforma de la via Majòrica

Manacor dona per iniciades les obres de reforma de la via Majòrica

La principal actuació se centra a la cruïlla amb la ronda de Felanitx, on es crearà una rotonda d’organització de la circulació. És en aquest punt on la infraestructura presenta més problemes a resoldre

L’Ajuntament de Manacor ha donat per iniciades les obres de reforma de la via Majòrica, un projecte que obeeix la voluntat de remodelar i dignificar un carrer que és l’entrada natural i històrica a la ciutat. “Les obres van molt més enllà d’una actuació estètica i de superfície”, ha declarat la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, i se centren també de manera específica en resoldre problemes d’infraestructura en matèria de drenatge i clavegueram. 

L’actuació més intensa se centra a la cruïlla existent a la zona amb la ronda de Felanitx, on es crearà una rotonda d’organització de la circulació. És en aquest punt on la infraestructura presenta més problemes a resoldre, ja que aquest és un punt on arriben diferents xarxes de pluvials i clavegueram, tot condicionat per la proximitat del cau del torrent.

La resta de l’obra és una actuació encaminada a embellir i organitzar l’espai per tal de fer més amable l’entorn, retirant i soterrant xarxes aèries, millorant el paviment i donant més espai als vianants.

L’àmbit d’actuació va des de la cruïlla amb la ronda Felanitx fins a l’avinguda de Júniper Serra. Les obres, executades pel contractista Melchor Mascaró S.A., compten amb un pressupost d’adjudicació d’1.910.606,94 €, i un termini d’execució de vuit mesos a comptar des de dia 4 d’abril de 2022, que es dividiran en tres fases. 

Les obres no afecten la circulació del trànsit rodat, de moment. Després de Setmana Santa sí que es desviarà la circulació a la ronda de Felanitx. Amb tot, des de l’Ajuntament de Manacor es demana a la ciutadania que circuli amb precaució i estigui atenta a la senyalització present.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, recorda que projecte de remodelació de via Majòrica “és una de les apostes de l’equip de govern per millorar una de les principals vies d’accés a la ciutat”.

Els representants polítics de l’Ajuntament, acompanyats dels tècnics municipals i de l’empresa adjudicatària de la reforma, han visitat aquest divendres la zona.

Són tendència