Connect with us

Actualitat

“L’Ajuntament de Felanitx relega el català a un segon terme”

"L’Ajuntament de Felanitx relega el català a un segon terme"

El portaveu del Bloc, Miquel Lluís Mestre, denuncia que el Consistori “donarà cursos de castellà als refugiats ucraïnesos que han arribat al municipi

L’Ajuntament de Felanitx té previst oferir cursos amb llengua castellana als refugiats ucraïnesos que han arribat al municipi. Així ho ha denunciat el Bloc per Felanitx, qui segons el seu portaveu municipal, Miquel Lluís Mestre, “no ens manifestam contraris a l’oferiment d’aquests cursos per part del Consistori, però per començar s’haurien d’oferir cursos de català, que és la llengua pròpia de les Illes Balears. I no deixar-los en una segona fase com proposa el govern municipal”.

Mestre, aprofita la seva denúncia, per recordar “que el reglament de normalització lingüística de l’Ajuntament deixa ben clar que la llengua principal és el català i que totes les activitats que faci han de ser prioritàriament en aquesta llengua”.

Des del Bloc defensen que “serà molt difícil que després de realitzar un curs de castellà els nouvinguts optin per a realitzar-ne un en català”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència