Connect with us

Actualitat

Els municipis de menys de 20.000 habitants disposaran de fons europeus per a millorar les xarxes d’aigua

Els municipis de menys de 20.000 habitants disposaran de fons europeus per a millorar les xarxes d'abastiment d'aigua

Hi poden presentar projectes a subvencionar els ajuntaments, consorcis locals, mancomunitats i societats que prestin el servei a municipis que compleixin amb el sostre poblacional

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha presentat, aquest dijous, la convocatòria de subvencions per a la millora de l’abastiment d’aigua i reducció de pèrdues a les xarxes en els municipis petits i mitjans de les Illes Balears, finançats pels fons NextGenerationEU de la Unió Europea.

La convocatòria, que es publicarà dissabte al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), està dotada amb 2.606.098,25€ i està dirigida a municipis de menys de 20.000 habitants. Hi poden presentar projectes a subvencionar els ajuntaments, consorcis locals, mancomunitats, ens del sector públic instrumental i societats de capital públic que prestin el servei d’abastiment d’aigua a municipis que compleixin amb aquest sostre poblacional.

El conseller Miquel Mir s’ha mostrat «personalment satisfet» de poder anunciar una convocatòria dirigida a municipis petits i mitjans i ha agraït al Ministeri «que hagi atès la reivindicació que vam fer, en aquest sentit, diverses comunitats autònomes entre les quals les Illes Balears». En aquest sentit, el conseller ha destacat que «d’aquesta manera es manifesta de manera fefaent l’esperit del Pacte per l’aigua que aposta per la coresponsabilitat i la col·laboració interadministrativa».

Segons la informació que els municipis faciliten a la conselleria “el 2021, en el conjunt de l’arxipèlag es registra un 30,64% d’aigua no comptabilitzada”, segons ha explicat Joana Garau

Per la seva banda, la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, ha assenyalat que «aquesta convocatòria és una gran oportunitat per a resoldre un dels grans problemes en la gestió del cicle integral de l’aigua: les fuites en les xarxes municipals». La directora general ha assenyalat que, segons la informació que els municipis faciliten a la conselleria «el 2021, en el conjunt de l’arxipèlag es registra un 30,64% d’aigua no comptabilitzada». Garau ha matisat que «això no vol dir que tota aquesta quantitat es perdi per les xarxes d’abastiment però és molt probable que la quantitat real s’hi acosti». En aquest sentit, ha recordat que el Pla Hidrològic de les Illes Balears (PHIB) marca un objectiu màxim del 21% per a finals de 2021 i que la revisió per al període 2022-27 fixa un objectiu del 17%.

Són tendència