Connect with us

Actualitat

A partir del 29 d’abril, hi haurà un servei de tren Palma-Manacor cada quaranta minuts

A partir del 29 d'abril, hi haurà un servei de tren Palma-Manacor cada quaranta minuts

Divendres s’activen deu línies més dins la xarxa de bus TIB, entre les mesures del pla de xoc del Govern per mitigar l’impacte de la guerra

El Govern ha presentat aquest dimecres les mesures de transport públic emmarcades dins del pla de xoc per mitigar l’impacte de la guerra. En el moment en què els preus de combustible s’han encarit molt, l’Execcutiu proposa el transport públic com a una bona alternativa als desplaçaments amb el cotxe privat, una alternativa més sostenible i a la vegada molt més econòmica per als usuaris.

Increment de freqüències de bus i tren

D’una banda, a partir d’aquest divendres, 8 d’abril, en el servei de bus es reforcen les línies troncals entre les zones amb més demanda i Palma amb freqüències de pas altes a les hores centrals del dia. També es reforça l’oferta per als treballadors a les zones turístiques i les zones costaneres de Calvià, badia d’Alcúdia, costa de Llevant, Cala Rajada i la Vall de Sóller, amb un servei urbà amb altes freqüències per als viatges locals de treballadors i visitants. A més, es posen en marxa tres de les quatre línies de l’Aerotib.

Això representa que a partir de divendres s’activen deu línies més dins la xarxa de bus TIB, que passen de les 52 actuals a 62. I una vintena d’aquestes amplien el servei. Això vol dir que entre els pobles de Mallorca circularan 66 busos més a partir d’aquest mes. Un increment de servei que suposarà la incorporació de 161 conductors.

D’altra banda, el servei ferroviari també es veurà reforçat a partir del 29 d’abril, amb més freqüències en hora punta. Hi haurà un tren cada deu minuts entre Palma, Marratxí i Inca, la qual cosa duplicarà la freqüència actual, que és de vint minuts. A més, els usuaris tindran un tren d’enllaç amb Palma cada quaranta minuts des de Manacor i sa Pobla, quan en aquests moments tenen una freqüència d’una hora. Les noves freqüències s’aplicaran en tots dos sentits i de dilluns a divendres.

Bons de 5 euros i gratuïtat per als refugiats

Una altra mesura per facilitar la mobilitat als nous usuaris del transport públic és convidar els residents que encara no tenen la Targeta Intermodal que se’n facin una. Per això, es donen bons de 5 euros als usuaris que des d’ara i fins al 30 de juny es facin per primera vegada la targeta del transport del TIB. Amb això es dona una opció als ciutadans que habitualment es mouen amb vehicle privat i que ara n’han vist incrementada la despesa per l’encariment dels preus del combustible.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència