Connect with us

Vist a les xarxes

L’ONU alerta que “ens trobam en una autopista cap al desastre climàtic”

Alemanya atribueix les greus i devastadores inundacions al canvi climàtic

Així ho assegura el grup d’especialistes climàtics de les Nacions Unides, l’IPCC, en l’informe sobre Mitigació del Canvi Climàtic fet públic aquest dilluns

El 2025 és la data límit per evitar una catàstrofe climàtica. Així ho assegura el darrer informe elaborat per un grup d’especialistes climàtics de les Nacions Unides, en un estudi sobre Mitigació del Canvi Climàtic fet públic aquest mateix dilluns.

Consideren que a partir del 2025 serà pràcticament impossible assolir l’objectiu que l’augment de la temperatura global es quedi en 1,5 graus. Els especialistes també fixen la necessitat de reduir un 43% les emissions de gasos i una tercera part les de metà de cara al 2030.

El secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, ha alertat a través del seu compte de Twitter que aquest informe és un ultimàtum i que “no és ficció ni cap exageració”. Fa referència a “compromisos buits” i és mostra molt crític amb “alguns governs i líders econòmics que estan mentint perquè diuen una cosa, però en fan una altra.”

Les Nacions Unides alerten que si no canvien les polítiques energètiques actuals, “estem abocats al desastre climàtic”.

Entre les mesures concretes, l’ONU aconsella reduir un 60% el consum global de petroli i un 45% el de gas. I reclamen apostar decididament per les energies renovables, l’electrificació i l’hidrogen verd.

En el següent enllaç podeu llegir l’informe (En anglès).

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència