Connect with us

Oci i Cultura

Torna ‘Manacor Encantat’

Torna 'Manacor Encantat'

Les Rondalles Mallorquines seran l’eix temàtic principal de la convocatòria que tindrà lloc el pròxim mes de maig

“Enguany celebram que fa 160 anys del naixement d’Antoni M. Alcover i aquesta és una bona manera de donar a conèixer-lo”, ha explicat aquest divendres la delegada de Comerç de l’Ajuntament de Manacor, Maria Antònia Truyols. I és que ‘Manacor Encantat’ torna enguany per “dinamitzar el comerç local i donar a conèixer el nostre patrimoni cultural a través de les Rondalles i de la figura d’Antoni M. Alcover”, ha dit Truyols.

‘Manacor Encantat’ comptarà enguany amb la col·laboració i implicació de la Institució Pública Antoni M. Alcover. En aquest sentit, “la figura de les Rondalles és molt important per a la cultura mallorquina i també per a la cultura manacorina. Tenim el deure de continuar la transmissió de la cultura i adaptar-la”, ha assegurat la gerent de la Institució Pública, Cristina Duran.

Tres figures gegants, que enguany giraran al voltant de les Rondalles i que es col·locaran a punts clau de la ciutat, tornaran a centrar el protagonisme de la convocatòria d’aquest 2022. La Institució Pública Antoni M. Alcover prepara una gimcana familiar per aquestes grans figures de les Rondalles i que tindrà com a punt d’arribada final Can Socorrat, seu de la Institució.

Els carrers de la zona comercial de la ciutat es decoraran a partir de la setmana que ve amb banderoles de colors combinades amb tela de llengües, per donar color i ambientació. Una feina que s’ha fet amb la col·laboració dels comerciants i d’Aproscom.

El 6 de maig s’inauguraran i es donaran conèixer les figures gegants i l’exposició de fotografies sobre la seva elaboració per part dels artesans Toni Galmés i Sebastià Riera Pocoví. La inauguració comptarà amb música i espectacle de llums i fum, ha explicat la delegada de Comerç.

El 7 de maig es durà a terme una representació teatralitzada de les Rondalles a la plaça de sa Bassa. Així mateix, durant tot el dia els comerços de Manacor celebraran la fira ‘Estocs al carrer’, que cada any suma més gent i establiments. El capvespre, es preveu també la celebració festiva ‘Manacor Encantat amb les Rondalles Mallorquines’ amb la participació dels gegants, gegantons i caparrots a la plaça del Rector Rubí i a la plaça Weyler.

La resta d’actes convocats les podeu consultar clicant en el següent enllaç: https://manacor.org/ca/noticies/manacor-encantat-amb-les-rondalles-mallorquines-torna-aquest-mes-de-maig

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència