Connect with us

Actualitat

Més de 26.000 persones esperen poder ser ateses en ‘Consultes Externes’ de l’Hospital de Manacor

Més de 26.000 persones esperen poder ser ateses en 'Consultes Externes' de l'Hospital de Manacor

Salut preveu invertir gairebé 2 milions d’euros en un pla de xoc per fer front a la situació agreujada per la pandèmia

El Servei de Salut ha fet públic que invertirà enguany 18.121.037 € en un pla de xoc per fer front a les llistes d’espera en atenció hospitalària, amb la intenció de reduir dràsticament els demoris per a una intervenció quirúrgica, una consulta amb un metge especialista o una prova diagnòstica generades arran que es paralitzés l’activitat hospitalària programada per mor de la COVID-19.

El pla contempla incrementar l’activitat tant d’intervencions quirúrgiques, com de consultes externes i de proves diagnòstiques en jornades extraordinàries, en horari d’horabaixa, per reduir els temps d’espera fins a les dades prèvies a la pandèmia.

En el cas concret de l’Hospital de Manacor, es preveu destinar 1.955.478 € per tal de normalitzar la situació hospitalària, que presenta unes llistes d’espera a l’apartat de ‘Consultes Externes’ totalment desbocades: 26.296 persones de la zona d’influència sanitària de l’Hospital de Manacor fa mesos que esperin poder ser ateses. 898 es troben pendents de ser citats per a poder ser operats i 4.515 romanen a l’espera de fer-se proves diagnòstiques.

Són tendència