Connect with us

Vist a les xarxes

L’Estat aprova un pla de xoc per a mitigar els efectes econòmics de la guerra d’Ucraïna

Els objectius prioritaris  són rebaixar el preu de totes les energies, apuntalar financerament les empreses més afectades i evitar una espiral d’inflació que dispari encara més l’IPC

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un pla econòmic de resposta a la guerra d’Ucraïna. Inclou la bonificació de 20 cèntims per litre de benzina i una trentena de mesures més per rebaixar els preus de l’energia. També hi ha totes les ajudes al sector dels transports i els avals a empreses. En total són 6.000 milions d’euros en subvencions directes i rebaixes d’impostos i 10.000 milions més en crèdits empresarials.

Els objectius prioritaris d’aquest pla de xoc són rebaixar el preu de totes les energies, apuntalar financerament les empreses més afectades i evitar una espiral d’inflació que dispari encara més l’IPC. La vicepresidenta primera, Nadia Calviño, ha assegurat que són “mesures sense precedents” per mitigar les conseqüències de la guerra.

El pla també fa èmfasi en la prohibició explícita a les empreses d’acomiadar amb l’argument de la pujada de preus. Per fer qualsevol ajustament de plantilla cal recórrer als ERTOs, igual que passava amb la covid-19.

El paquet de mesures no inclou una de les peticions que havien fet Unides Podem i alguns dels socis de la investidura, de crear un impost per a les grans companyies elèctriques.

Són tendència