Connect with us

Oci i Cultura

Vols saber l’origen del teu llinatge?

Vols saber l'origen del teu llinatge?

El doctor en Filologia Romànica, Gabriel Bibiloni, ha reunit fins a 1.932 noms de família de l’arxipèlag, en un llibre que serà presentat la setmana que ve

D’on ve el meu llinatge? De quines maneres s’ha escrit? Quin és el seu significat?.

La resposta a aquestes i a moltes altres preguntes les trobaràs en el recull de cognoms de les Illes Balears, que ha elaborat el doctor en Filologia Romànica, Gabriel Bibiloni, que reuneix 1.932 noms de família de l’arxipèlag, des de l’edat mitjana, quan es varen fixar, fins a mitjans del segle XX, quan es va començar a produir una aportació multitudinària de llinatges de l’exterior: 751 corresponen a aquells que encara els porten persones de les Illes, i 1.181 als ja desapareguts.

Com explica el seu autor a l’estudi preliminar, la immensa majoria dels llinatges de les Balears són d’origen català, en consonància amb el grup hegemònic de la immigració que es va produir arran de la conquesta de les Illes per la Corona d’Aragó, al segle XIII. A aquests s’hi afegeixen aquells que es varen formar a l’arxipèlag -autòctons- o bé d’altres procedències. A més, el present recull estableix una grafia normalitzada d’aquests.

La presentació d’aquest nou volum tindrà lloc dimecres 30 a les 19 hores a la llibreria Embat de Palma, a càrrec del periodista i professor Antoni Janer i del mateix autor.

Són tendència