Connect with us

Societat

Més de 400 alumnes del Llevant participen en una jornada forestal a la finca de Sa Duaia a Artà

Més de 400 alumnes del Llevant participen en una jornada forestal a la finca de Sa Duaia a Artà

L’activitat ha consistit en la realització de tallers i xerrades enfocades en la prevenció i extinció d’incendis forestals, la producció sostenible dels boscos, la història i el paisatge de la zona i la recuperació forestal

La jornada ha consistit en la realització de tallers i xerrades enfocades en la prevenció i extinció d’incendis forestals, la producció sostenible dels boscos, la història i el paisatge de Sa Duaia i la recuperació forestal. També hi ha hagut espai per conèixer la tasca del Centre forestal ubicat a Menut (CEFOR) i per a activitats relacionades amb l’art i la sanitat forestal.

El conseller ha visitat els diferents espais on s’han desenvolupat les activitats i ha ressaltat la importància que els infants «s’impliquin activament en el coneixement i l’estima d’aquest espai proper tan afectat recurrentment pels incendis forestals», ja que, «palpar el canvi d’usos que ha experimentat el bosc i els fenòmens que els afecten, els permet tenir una visió de com poden contribuir en la seva conservació».

A la jornada han participat més de 400 alumnes de cinquè i sisè de primària de quatre municipis de Llevant: CEIP Na Caragol, CC Sant Salvador i CC Sant Bonaventura, d’Artà; CEIP s’Auba i CEIP s’Alzinar de Capdepera; CEIP Mestre Galmés, CEIP Son Carrió i CEIP Punta de n’Amer de Sant Llorenç des Cardassar i els CEIP Jaume Fornaris i Taltavull i CEIP Na Penyal de Son Servera.

L’activitat, organitzada per l’equip de Xarxa Forestal, ha obtingut el suport dels tècnics de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, l’IBANAT i la col·laboració dels tècnics de medi ambient dels Ajuntaments d’Artà, Capdepera, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera.

La comarca de Llevant és una zona que s’ha vist afectada repetidament per incendis forestals, la qual cosa ha ocasionat processos d’erosió i desertificació degradant el terreny i destruint la biodiversitat de la zona. Per això, aquesta zona és l’objectiu prioritari de Xarxa Forestal a l’hora d’acomplir activitats per apropar els boscos i els seus valors als nins i nines dels pobles propers, perquè se’ls sentin seus i col·laborin en la seva recuperació i protecció.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència