Connect with us

Actualitat

El delegat de Serveis Generals de Manacor proposa que tres operaris de la Brigada d’Obres siguin expedientats

El delegat de Serveis Generals de Manacor proposa que tres operaris de la Brigada d'Obres siguin expedientats

Fins en tres intervencions han deixat inscrites la ressenya d’Intervenció Ràpida i les corresponents inicials dels treballadors sobre superfícies que acabaven de ser reparades

El delegat de Serveis Generals de l’Ajuntament de Manacor, Carles Grimalt, ha anunciat aquest dimecres que ha proposat al departament de Recursos Humans l’obertura de tres expedients sancionadors contra tres operaris de la Brigada Municipal d’Obres. La mesura afectaria als tres treballadors destinats a la Brigada d’Intervenció Ràpida (BIR).

Així ho ha comunicat el responsable polític de l’àrea, aprofitant una convocatòria de premsa celebrada aquest dimecres al cementiri municipal, i després d’ensenyar als periodistes un exemple sobre el motiu que l’ha obligat a proposar aquests expedients disciplinaris. Es tracta d’una reparació d’una superfície situada en el mateix indret de Son Coletes, on els operaris van decidir deixar inscrit el nom d’Intervenció Ràpida, juntament amb les inicials i l’any en qüestió.

Segons ha explicat Grimalt, “aquesta incidència ha estat detectada en fins a tres intervencions dutes a terme pels mateixos treballadors. Els fets van ser posats en coneixement del Cap de la Brigada perquè decidís prendre cartes a l’assumpte. Arran de tot això vaig proposar al departament de Recursos Humans que se’ls obri un expedient disciplinari. Aquest tipus de fets, que en cap cas poden ser justificats, també provoquen una despesa afegida en aquelles actuacions on s’han dut a terme, perquè posteriorment obliga a reacondicionar la zona de forma correcta”.

L’anunci de Grimalt, es produeix dies després que alguns treballadors de la Brigada Municipal decidissin denunciar públicament la manca de gestió municipal existent en el departament, alhora que criticaven falta de previsió. També denunciaven que no disposaven de vehicles suficients per dur a terme la feina, ja que molts dels vehicles destinats a la Brigada Municipal no podien circular perquè no havien passat la corresponent Inspecció Tècnica de vehicles (ITV).

Arran de la denúncia dels treballadors, el mateix delegat sortia al pas d’aquestes acusacions assenyalant que “la brigada té dins el seu inventari 34 vehicles, dels quals 20 tenen més de 15 anys. Ara mateix estem pendents de passar la ITV 7 d’ells. D’alguns d’aquests vehicles que són més antics, trobar peces de recanvi a vegades és difícil, i molt més si aquestes s’espenyen pocs dies abans de la cita amb el mecànic i la ITV”. També afegia que “tenint en compte que els treballadors de la brigada són 21 més els 15 treballadors del SOIB i tenim 35 vehicles, en cap cas es queda ningú sense poder fer la seva feina”. Recordava que durant la present legisaltura s’han adquirit nous vehicles, un camió grua, un camió petit, tres furgonets elèctriques i una minicarregadora, entre altres eines de feina.

Són tendència