Connect with us

Actualitat

Manacor ja executa les obres de reforma i impermeabilització del cementeri municipal

Manacor ja executa les obres de reforma i impermeabilització del cementeri municipal

“Els darrers 15 anys no s’hi havia fet cap gran inversió”, ha explicat el delegat de l’àrea, Carles Grimalt

L’Ajuntament de Manacor ha donat a conèixer aquest dimecres l’execució des de fa un mes i mig de les obres de reforma i impermeabilització del cementeri municipal de Son Coletes. La reforma consisteix en la impermeabilització de les dues plantes de les ales corresponents a la zona ampliada. Les dues terrasses que es reformen tenen una superfície de 450 metres quadrats cada una. Així mateix, també s’hi durà a terme la reparació puntual de les bigues que es trobin en mal estat.

També es repararà el sostre de la planta baixa, que a causa de les filtracions ha quedat totalment descloscat.

Les obres tindran un cost total de 166.000 euros, dels que el 50% corresponen al pressupost de 2021 i l’altra meitat al pressupost d’enguany. Les tasques tenen un termini d’execució de sis mesos, tot i que previsiblement s’hauran pogut completar abans d’aquest termini, segons ha explicat el delegat de l’àrea, Carles Grimalt.

També es repararà el sostre de la planta baixa, que a causa de les filtracions ha quedat totalment descloscat.

“És una demanda que teníem de molts de propietaris i usuaris del cementeri. Entenem que el cementeri és un lloc molt sensible i que quan una persona va a visitar els seus difunts el que vol és veure que les instal·lacions es troben en condicions, fet que no era així, ja que els darrers 15 anys no s’hi havia fet cap gran inversió”, ha detallat el delegat.

El resultat d’un sondeig determinarà si es construeixen noves sepultures

Grimalt també ha informat que des del seu departament s’ha posat en marxa un sondeig entre la ciutadania per conèixer la demanda existent en l’adquisició dels drets funeraris sobre les sepultures.

Les persones interessades han d’emplenar el formulari que hi ha penjat a la web www.manacor.org i l’han de presentar a la delegació del Cementeri abans del pròxim 20 de maig.

Aquestes sol·licituds no suposen l’adquisició de cap dret ni preferència en la possible concessió administrativa de nínxols en el futur, únicament constituiran un estudi per conèixer la demanda existent i en cas que sigui elevada es plantejarà la construcció de noves sepultures.

La reforma consisteix en la impermeabilització de les dues plantes de les ales corresponents a la zona ampliada. Les dues terrasses que es reformen tenen una superfície de 450 metres quadrats cada una.

Són tendència