Connect with us

Actualitat

Algaida, Artà, Manacor, Campos i Capdepera es beneficiaran de projectes d’autoconsum compartit

Centenars d’habitatges i pimes d’aquests municipis podran beneficiar-se d’aquesta modalitat de subministrament elèctric

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha presentat aquest dijous els 17 projectes d’autoconsum compartit que l’Institut Balear de l’Energia (IBE) ja està desenvolupant als pobles de la part forana de Mallorca i que beneficiaran 846 habitatges i 103 empreses de diversos pobles de l’illa a més de generar una potència de 925 kW.

«Tenim previst instal·lar més de 925 kW de potència a les cobertes d’espais municipals d’Alaró, Algaida, Artà, Bunyola, Campanet, Esporles, Manacor i sa Pobla. Així mateix, com a edificis de l’IBAVI també a sa Pobla i Inca, Campos, Capdepera i Cala Rajada. En total, més de 846 llars i 103 pimes es podran beneficiar d’aquesta electricitat, i s’abaratirà així la seva factura de la llum», ha manifestat Yllanes.

Els 17 projectes d’autoconsum compartit que l’IBE ja desenvolupa a la part forana de Mallorca es troben situats als municipis d’Alaró, Algaida, Artà, Bunyola, Campos, Campanet, Capdepera, Esporles, Inca, Manacor i sa Pobla. El total de potència generada amb les instal·lacions a tots els pobles arribarà als 925 kW d’energia i la inversió total serà d’1.216.500 euros per part de l’IBE.

A Artà, s’està posant en marxa un projecte a l’escola d’infantil Pou de sa Lluna, amb una inversió de 130.000 euros. Es tracta d’una instal·lació que generarà 100 kW de potència i beneficiarà 80 habitatges i 10 empreses del municipi.

D’altra banda, a Capdepera i Cala Rajada, s’estan duent a terme tres i un projectes respectivament i compten amb una inversió de 130.000 euros en total. Aquests també estan situats a HPP, generaran un total de 100 kW, i beneficiaran 140 habitatges i 10 empreses. A Capdepera, els projectes s’estan desenvolupant a HPP situats al carrer de les Dones de la Llata (2 projectes) i al carrer de Roses. Per la seva banda, a Cala Rajada el projecte que s’està duent a terme està situat al carrer de Pizarro.

A Manacor, s’està desenvolupant un projecte a l’aparcament de la ITV amb una inversió de 130.000 euros que generarà 100 kW de potència i beneficiarà 20 empreses a més dels consums municipals. A Manacor cal tenir en compte també  la instal·lació que l’IBE està duent a terme a l’Hospital de Manacor i que permetrà proveir fins al 20 % de l’energia consumida a l’edifici i estalviar prop de 100.000 euros en la factura de la llum.

Són tendència