Connect with us

Actualitat

Les reserves d’aigua d’Artà i Pla de Mallorca es troben en situació de prealerta

Les reserves d'aigua d'Artà i Pla de Mallorca es troben en situació de prealerta

Les dades de l’AEMET posen de manifest que el passat mes de febrer va ser molt sec amb una mitjana de 2,4 l/m² , quan la mitjana històrica és de 44,2 l/m²

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen al 59% el mes de febrer, tres punts menys que el mes anterior i que el febrer de 2021. Per tant, la situació és un poc pitjor que l’any passat.

Per illes, Mallorca (59%) ha perdut quatre punts percentuals. De les 10 UD que hi ha arreu de l’arxipèlag, només 2 es troben en prealerta: Artà i Pla de Mallorca, segons les dades difoses per la Conselleria de Medi Ambient.

Pràcticament, totes les UD estan patint la manca de precipitacions des de novembre. El mes que ve, la de Migjorn ja podria entrar en prealerta si no es recupera en els pròxims dies.

Les dades de l’AEMET posen de manifest que el passat mes de febrer va ser molt sec amb una mitjana de 2,4 l/m² , quan la mitjana històrica és de 44,2 l/m² .

El percentatge de precipitació interanual a les Illes Balears està 9 punts percentuals per sobre de la mitjana històrica.

Són tendència