Connect with us

Actualitat

Els usuaris hauran de pagar 50 euros diaris per fer ús de les cases i escoles rurals de Manacor

Els usuaris hauran de pagar 50 euros diaris per fer ús de les cases i escoles rurals de Manacor

Així ho va decidir la plenària celebrada aquest passat dilluns

El ple municipal de l’Ajuntament de Manacor, celebrat aquest passat dilluns, va aprovar inicialment amb els vots favorables de l’equip de govern (MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i Podem) i l’abstenció de l’oposició (PP, El Pi i AIPCSyS) el nou reglament que definirà a partir d’ara els usos de les cinc cases i escoles rurals de titularitat municipal: les cases del Puig de Son Talent i les escoles rurals del Puig d’Alanar, sa Murtera, Son Negre i s’Espinagar.

L’Ajuntament de Manacor ha considerat necessari definir un marc per regularitzar l’ús d’aquests edificis i les finques que ocupen. Aquest marc es basa en l’aprofitament social dels recursos públics en harmonia amb la preservació del patrimoni i del seu entorn natural.

El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, va explicar que la finalitat d’aquest reglament és garantir l’ús adequat i la conservació correcta d’aquestes finques públiques i regular les normes a les quals s’han de subjectar les persones usuàries. L’Ajuntament de Manacor posa aquestes instal·lacions a disposició d’associacions i entitats per afavorir l’associacionisme al municipi.

Les cases i escoles rurals es destinen a la realització d’activitats socials, recreatives, educatives, culturals i d’oci. Les activitats que s’hi desenvolupin han de ser respectuoses amb l’entorn i el medi ambient.

Una de les novetats és que les cases i escoles rurals es declaren espais sense fum: com a mesura de prevenció d’incendis, no es permet fumar a les cases i escoles rurals, tant a l’interior com a l’exterior, ni fer-hi foc.

Les persones usuàries podran fer ús de les instal·lacions des de les 9 h del matí del dia reservat fins a les 9 h de l’endemà. Així mateix, s’estableix l’obligatorietat de no fer renou a partir de les 23 h.

El reglament també estableix un preu únic de 50 euros per dia i una fiança de 100 euros, que serà retornada una vegada s’hagi comprovat que no s’han produït desperfectes i que les instal·lacions s’han deixat netes.

Són tendència