Connect with us

Vist a les xarxes

L’ONU eleva a 550 el nombre de civils morts per la invasió de Rússia a Ucraïna: 41 d’ells són menors d’edat

L'ONU eleva a 550 el nombre de civils morts confirmats per la invasió de Rússia a Ucraïna: 41 d'ells són menors d'edat

Els ministres d’Exteriors de tots dos països no han aconseguit arribar a cap gran acord en la trobada que han mantingut aquest dijous a Turquía

La matinada d’aquest dijous s’han complert dues setmanes de l’inici de la guerra de Rússia contra Ucraïna i les conseqüències dins i fora del país fan feredat. La més greu: el nombre de víctimes, milers de morts entre civils i militars, sobretot arran dels míssils i els bombardeigs russos. Però també més de 2.100.000 persones que ja han sortit d’Ucraïna per refugiar-se a altres països.

Precisament aquest dijous, l’ONU ha fixat en gairebé 550 els civils morts confirmats durant les més de dues setmanes que dura la invasió de Rússia a Ucraïna. D’aquests, 41 són menors d’edat. Tot i això, la mateixa organització assumeix que aquest últim balanç de xifres és només una petita part, tenint en compte que només a la ciutat de Mariúpol el govern ucraïnès ja xifra en 1.400 els civils morts. De fet, l’Alt Comissionat pels Drets Humans diu que encara té denúncies sense verificar.

També aquest dijous, cal destacar que la reunió entre els dos ministres d’Exteriors d’Ucraïna i Rússia, s’ha tancat sense arribar a cap gran acord en la trobada que han mantingut a Turquia. Ni tan sols l’acord de mínims que proposava Kíiv, que era establir un alto el foc de 24 hores a tot el país. Tampoc s’ha pogut garantir una solució humanitària per la ciutat de Mariúpol, on la situació de la població civil és realment crítica.

El ministre ucraïnès ha lamentat que Moscou només es mostra predisposat a negociar l’establiment de corredors humanitaris, però que no vol ni sentir a parlar de posar punt final a la guerra si Ucraïna no capitula.

Són tendència