Connect with us

Comunitat

Rajoy es mostra “esperançat” amb el REB de Balears

Després de reunir-se amb el rei a Marivent

El president del govern de l’Estat, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dilluns, després del seu despatx amb el Rei en Marivent, que es troba “esperançat” d’arribar a un acord representatiu de “totes les forces polítiques i ciutadans de Balears” per poder aprovar el Règim Especial de Balears (REB) “millor que el que existeix en aquests moments”.

Davant els mitjans de comunicació, ha assenyalat que treballarà “per a això” i ha recordat les últimes trobades de la consellera d’Administracions Públiques, Catalina Cladera, la delegada del Govern, Maria Salom, i el president del PP, Biel Company, amb el Ministeri.

D’altra banda, ha assegurat que espera que l’any que ve pugui dir “que s’ha aprovat el finançament autonòmic” però ha assenyalat que s’ha de tenir “voluntat d’arribar a un acord”.

Sobre això, ha dit que dins del grup de treball en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), en el qual participen totes les comunitats que volen, “la labor del govern va a ser estimular perquè hi hagi un enteniment”.

Rajoy ha demanat seny i sentit comú als que critiquen el turisme

“El que no podem fer és un model de finançament autonòmic amb quatre vots contra cinc; cal treballar perquè hi hagi unanimitat i el govern va a intentar que hi hagi enteniment”, ha remarcat.

Després de reunir-se amb el rei a Marivent, Rajoy ha demanat seny i sentit comú als que critiquen el turisme perquè, ha dit, és un sector que dona feina a moltes persones i que no se’l pot menystenir ni tractar els turistes “a puntades de peu”, en referència a les darreres accions contra el turisme.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència