Connect with us

Vist a les xarxes

Putin prohibeix les importacions i exportacions de matèries primeres a determinats països

Putin prohibeix les importacions i exportacions de matèries primeres a determinats països

Encara no se sap quins productes afectarà ni tampoc quins estats es veuran afectats: El Kremlin ho farà públic en les pròximes hores

Rússia ha decidit respondre a l’ofensiva coordinada dels aliats de l’OTAN per vetar o reduir el consum de petroli i gas rus. En les últimes hores, Vladímir Putin ha signat un decret que prohibeix les importacions i exportacions de matèries primeres a determinats països. Encara no se sap quins productes afectarà ni tampoc quins estats s’inclouran al veto. El Kremlin ho farà públic aquest dimecres o dijous.

De moment l’únic que s’ha pogut saber, segons informen diversos mitjans europeus, és que el decret deixa clar que l’objectiu és que afecti els estats i les grans empreses i no als particulars. Mostra d’això és que la prohibició no s’aplicarà a les persones individuals; si algú compra res a Rússia i s’ho vol endur o si un ciutadà rus torna al país amb alguna cosa comprada a l’estranger, ho podrà continuar fent.

Tot això, després que els Estats Units i el Regne Unit hagin anunciat que tallen la importació de gas i petroli russos. Una decisió dràstica que la Unió Europea diu que encara no pot secundar, però es compromet a anar reduint-ne la dependència mes a mes. La mesura és més fàcil de complir pels que ja n’han anunciat el bloqueig total: els Estats Units fins ara només compraven a Rússia un 3% de petroli, i el Regne Unit, un 8%. Per contra, la Unió Europea depèn de Moscou per un 27% del petroli i per un 40% del gas que consumeix.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència