Connect with us

Vist a les xarxes

La petició d’Ucraïna per entrar a la Unió Europea serà debatuda “en els pròxims dies”

La petició d'Ucraïna per entrar a la Unió Europea serà debatuda "en els pròxims dies"

Els moviments a escala internacional fan presagiar que el conflicte es podria estendre a altres indrets d’Europa

Els 27 ambaixadors de la Unió Europea acorden demanar a la Comissió Europea una opinió sobre les candidatures d’Ucraïna, Moldàvia i Geòrgia per entrar a la Unió Europea. És un primer pas que, en cas d’opinió favorable, passa al Consell Europeu, que ha d’aprovar-ho per unanimitat.

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha dit aquest dilluns al president ucraïnès, Volodímir Zelenski, que els líders dels 27 abordaran la petició d’Ucraïna per entrar a la Unió Europea “en els pròxims dies”.

Aquest dilluns, Rússia i Ucraïna es troben per tercer cop des que va començar la invasió per part de Putin. Pinten bastos de cara a la reunió que ha començat a les 15 hores del capvespre perquè aquest cap de setmana els incompliments de l’acord per fer corredors humanitaris han estat constants. Rússia ha atacat amb artilleria i míssils alguns dels combois per permetre la sortida de civils, i ha incomplert, així, el pacte a què havien arribat amb Ucraïna la setmana passada. Ara sembla que disposaran d’una altra oportunitat per complir-ho, i és que aquest dilluns a primera hora del matí Rússia ha anunciat un nou alto el foc, a les zones de Kíiv, Mariúpol, Khàrkiv i Sumi.

L’alto el foc ha començat a les vuit del matí d’avui dillunsi la intenció és permetre les evacuacions de civils, però Ucraïna es queixa que els corredors russos dirigeixen als ciutadans cap a Bielorússia o Rússia. En tot cas, els moviments a escala internacional per augmentar la capacitat de defensa d’Ucraïna fan presagiar que el conflicte va per llarg i que es podria estendre a altres indrets d’Europa. I, mentrestant, la guerra ha desbocat completament els preus de l’energia i la gasolina.

Són tendència